Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

USU: Saarikko valmis keskustelemaan Soinin ehdokkuudesta keskustan listalta

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko kertoo Uutissuomalaiselle olevansa valmis keskustelemaan perussuomalaisten entisen puheenjohtajan Timo Soinin kanssa eduskuntavaaliehdokkuudesta.

Soini kertoi torstaina julkaistussa Maaseudun Tulevaisuuden (MT) haastattelussa harkitsevansa paluuta politiikkaan. Hän sanoi että voisi harkita ehdokkuutta joko keskustan tai kristillisdemokraattien listalta.

– Kuten kaikkien muidenkin, jotka osoittavat kiinnostusta keskustaa ja eduskuntavaaliehdokkuutta kohtaan, olemme puoluejohdossa valmiita käymään keskustelun myös Timon kanssa, Saarikko sanoi Uutissuomalaiselle.

Soini myös esitti MT:lle oman näkemyksensä keskustan ennätysalhaisesta kannatuksesta. Soinin mielestä puolue "häpeää juuriaan". Hän kertoi uskovansa, että voisi nostaa keskustan kannatuksen 15 prosenttiin muutamassa kuukaudessa.

Saarikko sanoi panneensa merkille Soinin pohdinnan keskustan nykytilasta ja arvostavansa sitä.

Soini, 60, johti perussuomalaisia 20 vuoden ajan vuoteen 2017 asti. Hän erosi tuona vuonna perussuomalaisten eduskuntaryhmästä ja oli perustamassa sinisiä, mutta ei asettunut ehdolle vuoden 2019 vaaleissa. Vuodet 2015–19 Soini toimi ulkoministerinä.