Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Alle kolmannes antaa Postille hyvän arvosanan, syysmyräkkä tuo kovat tuulet ja kosolti sadetta, tunkeutuja etsi Nancy Pelosia

Alle kolmannes suomalaisista on tyytyväisiä Postiin, kertoo Kunnallisalan kehittämissäätiön teettämä kysely. Suurempi osa eli 42 prosenttia vastaajista pitää Postin toimintaa melko tai erittäin huonona.

Ruokakaupat saavat sitä vastoin parhaan arvosanan kyselyssä olleista palveluista. Yli neljä viidestä vastaajasta kertoo, että heidän eniten käyttämänsä päivittäistavarakauppa on erittäin tai melko hyvä. Apteekit saavat lähes yhtä hyvän arvion.

Kantar TNS:n toteuttamaan kyselyyn vastasi runsaat tuhat ihmistä. He arvioivat arkisten palveluntarjoajien toimintaa viisiportaisella asteikolla.

Kaupungit pitävät ilmastotavoitteiden saavuttamista haastavana, mutta mahdollisena

Suomalaiskaupungeista muun muassa Helsinki ja Joensuu aikovat olla hiilineutraaleja ennen Suomen valtiota, jonka tavoitteena on vuosi 2035.

Tavoitteet ovat realistisia, mutta haastavia, kaupungeista kerrotaan.

Suurimmat yksittäiset päästölähteet ovat kaupungeissa useimmiten liikenne, lämmitys ja sähkönkulutus.

Kaupungin vaikutusmahdollisuudet esimerkiksi liikenteen päästöjen vähentämiseen ovat kaupunkien mukaan kuitenkin rajalliset.

Syysmyräkkä tuo kovat tuulet ja kosolti sadetta

Syysmyräkkä tuo tänään Suomeen kovat tuulet ja kosolti sadetta. Kovia tuulenpuuskia on luvassa etenkin maan itäosiin, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta.

Luoteistuulen kovimmat puuskat voivat ennusteiden mukaan yltää 20 metriin sekunnissa tai sen ylikin.

Sähköyhtiöissä varaudutaan mahdollisiin sähkökatkoihin siltä varalta, että puita kaatuu sähkölinjoille.

Tämän päivän runsaat sateet tulevat Pohjois-Lapissa pääosin lumena ja muualla vetenä. Ajokelivaroitus on annettu maanteille Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan itäosiin sekä Kainuuseen.

Sunnuntaista on sen sijaan tulossa poutapäivä, mutta puuskainen tuuli jatkuu idässä huomisiltaan asti.

IAEA tutkii Venäjän syytökset, joiden mukaan Ukraina suunnittelisi käyttävänsä likaisia pommeja

Kansainvälinen atomienergiajärjestö (IAEA) tutkii viikonloppuna Venäjän syytökset siitä, että Ukraina suunnittelisi käyttävänsä niin sanottuja likaisia pommeja.

Likaisella pommilla tarkoitetaan tavanomaista räjähdettä, joka levittää esimerkiksi radioaktiivista ainetta ympäristöön.

Venäjän näkemys on, että Ukraina suunnittelee pommin käyttöä Venäjän joukkoja vastaan. Ukraina puolestaan epäilee, että Venäjä saattaa itse käyttää likaista pommia lavastetussa hyökkäyksessä mahdollisesti oikeuttaakseen ydinaseiden käytön. (Lähde: AFP)

YK:n Guterres peräänkuuluttaa jatkoa Ukrainan ja Venäjän väliselle viljasopimukselle

YK:n pääsihteeri Antonio Guterres kehottaa kaikkia osapuolia pyrkimään siihen, että Ukrainan viljanvientiä mahdollistavalle sopimukselle saataisiin jatkoa. Asiasta kertoo Guterresin edustaja.

Viljankuljetuksista heinäkuussa allekirjoitetun sopimuksen avulla on saatu helpotettua Venäjän Ukrainassa aloittaman hyökkäyssodan aiheuttamaa maailmanlaajuista ruokakriisiä. YK:n, Venäjän, Ukrainan ja Turkin allekirjoittaman sopimuksen myötä maailmalle on viety yli yhdeksän miljoonaa tonnia ukrainalaisviljaa.

Sopimuksen mahdollista jatkoa ovat kuitenkin varjostaneet Venäjän kommentit, joiden mukaan maa ei ole pystynyt viemään omaa viljaansa ja lannoitteitaan osana toista sopimusta. (Lähde: AFP)

Tunkeutuja etsi Nancy Pelosia, kertoo puhemiehen tiedottaja

Yhdysvaltain edustajainhuoneen puhemiehen Nancy Pelosin aviomiehen Paul Pelosin kimppuun hyökännyt tunkeutuja oli etsinyt puhemiestä. Nancy Pelosin tiedottajan mukaan tunkeutuja oli uhannut aviomiehen henkeä ja vaatinut, että saisi nähdä puhemiehen.

Yhdysvaltalaismedian mukaan pariskunnan asuntoon San Franciscossa tunkeutunut henkilö oli kovaan ääneen vaatinut saada tietää, missä puhemies Pelosi on.

Nancy Pelosi oli hyökkäyksen tapahtuessa Washingtonissa. Puhemiehen tiedottaja sanoi jo aikaisemmin, että Pelosin aviomiehen odotetaan paranevan täysin vammoistaan. (Lähde: AFP)

Hollantilaisviranomaiset: Teknologiasektori avustaa Venäjää tietämättään

Venäjä yrittää saada pöytälaatikkoyhtiöiden avulla haltuunsa edistynyttä teknologiaa Ukrainassa aloittamaansa hyökkäyssotaa varten, Hollannin sotilastiedustelu varoittaa hollantilaismedian mukaan.

Sotilastiedustelupalvelun johtajan Jan Swillensin mukaan Venäjän salainen palvelu on perustanut Hollantiin kymmeniä pöytälaatikkoyhtiöitä välttääkseen länsimaisia pakotteita.

Nämä yhtiöt ostavat teknologiaa Hollannista ja vievät sitä Venäjälle, jossa teknologiaa käytetään sotilastarkoituksiin. Swillens kertoi asiasta hollantilaislehti Financieele Dagbladille.

Hollannin puolustusministeriö on hollantilaisten uutistoimisto ANP:n ja yleisradioyhtiö NOS:n mukaan vahvistanut Swillensin kommentit. (Lähde: AFP)

Columbus hävisi kotikentällään, suomalaishyökkääjät eivät osuneet

Jääkiekon NHL:ssä Boston Bruins otti vieraissa Columbus Blue Jacketsista selvän voiton luvuin 4–0. Columbuksen pelaajat saivat maalien sijaan ottelussa aikaiseksi vain jäähyjä.

Columbuksen suomalaishyökkääjä Patrik Laine laukoi reilun 19 minuutin jääaikansa puitteissa neljästi kohti Bostonin maalia, mutta pisteitä ei syntynyt.

Suomalaisille pisteitä ei kertynyt myöskään New Jersey Devilsin ja Colorado Avalanchen välisessä kamppailussa. Peli päättyi New Jerseyn voittoon 1–0.

Ottelun ainokaisen maalin teki Devils-hyökkääjä Jack Hughes ylivoimalla kohtaamisen kolmannessa erässä.