Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pyhäselän karkuri jatkaa vankilapakoaan – apulaisjohtaja kiistää henkilöstövajauksen helpottaneen karkaamista

Pyhäselän vankilasta maanantaina karanneesta vankikaksikosta toinen jatkaa yhä pakoaan, vankilasta kerrotaan STT:lle. Toinen karkureista saatiin kiinni Joensuussa sijaitsevan vankilan lähiseudulta pian paon jälkeen.

MTV:n uutiset ja Yle ovat kertoneet vankilan valvonnan ja henkilöstömäärän puutteista, jotka olisivat edesauttaneet paon onnistumista. Puutteista kertoi ensimmäisenä MTV. Pyhäselän vankilan yksikönpäällikön sijaisena toimiva apulaisjohtaja Jouni Rajahalme kiistää, että henkilökunnan vähyys olisi ollut vaikuttava tekijä asiassa.

– Pystymme sopeuttamaan toimintoja sen mukaan, miten laitoksessa on henkilökuntaa. Jo korona-aika on opettanut toimimaan vaihtelevan henkilökuntamäärän kanssa, Rajahalme sanoo STT:lle.

Tiedossa on, miten pako tapahtui

Mediat ovat kertoneet, että Pyhäselän vankilan hälytysjärjestelmä oli paon aikaan rikki ja että vankilaa ympäröivä aita kaatui, kun karkuri ravisteli sitä. Apulaisjohtaja ei kommentoi valvontaan ja turvatekniikkaan liittyviä asioita tai niiden merkitystä paon onnistumiselle.

Rajahalmeen mukaan nyt on kokonaisuudessaan muodostettu käsitys siitä, miten pako tapahtui.

– Olemme tehneet ja teemme kaikki toimet mitä pystymme, ettei vastaava toistu, Rajahalme sanoo STT:lle.

Pakosalla oleva mies on noin 40-vuotias, noin 190 senttiä pitkä ja vartaloltaan hoikka. Poliisi ei pidä häntä vaarallisena.

Poliisi pyytää ilmoittamaan tuoreet havainnot karkurista hätäkeskukseen sekä vanhemmat havainnot vihjenumeroon 0295 415 232 tai sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.