Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Suurin osa suomalaisista uskoo joutuvansa säästämään seuraavan vuoden aikana, Ilmarisen toimitusjohtaja nostaisi valtionyhtiöiden hallituspalkkioita, pyhäinpäivänä muistellaan vainajia

Lue koosteesta tärkeimmät uutiset aamuksi.

Suurin osa suomalaisista uskoo joutuvansa säästämään seuraavan vuoden aikana, kertoo kyselytutkimus

Valtaosa suomalaisista uskoo joutuvansa säästämään seuraavan vuoden aikana ainakin jostain, käy ilmi Kunnallisalan kehittämissäätiön teettämästä kyselytutkimuksesta. Vain noin neljännes kertoi, ettei joudu näillä näkymin säästämään mistään.

Vastaajien yleisimmät säästökohteet olivat sähkö ja muu energian käyttö, lomamatkat ja ravintolapalvelut.

Kantar TNS:n lokakuussa toteuttamaan tutkimukseen vastasi runsaat tuhat 18–79-vuotiasta suomalaista. Tutkimuksen virhemarginaali on vajaat kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Laittomuudet elintarvikeketjussa lisääntymässä - rikosten kirjo on laaja

Ruokaviraston tietoon tulee lisääntyvästi elintarvikeketjun rikoksia ja rikosepäilyjä. Ilmi tulleiden tapausten määrä on Suomessa vielä melko pieni, mutta esimerkiksi ruoan verkkokaupan kasvu lisää mahdollisuuksia rikolliselle toiminnalle.

Rikosten kirjo on hyvin laaja. Suuri osa liittyy elintarvikevalvonnan välttelyyn. Töitä valvontaviranomaisille teettävät myös esimerkiksi terveysvaaraa aiheuttavat epähygieeniset olosuhteet, epämääräiset lihanmyynnit autojen takakonteista ja alkuperäväärennökset.

USU: Ilmarisen toimitusjohtaja nostaisi Fortumin ja muiden valtionyhtiöiden hallituspalkkioita

Työeläkeyhtiö Ilmarisen toimitusjohtaja Jouko Pölönen katsoo, että Fortumin ja muiden valtionyhtiöiden hallituspalkkioita pitäisi nostaa. Pölönen sanoo Uutissuomalaisen haastattelussa, että valtionyhtiöiden hallituspalkkiot saattavat olla moninkertaisesti pienemmät kuin vastaavan kokoluokan yhtiöissä sekä Suomessa että maailmalla.

Hallituspalkkioiden pitää olla linjassa tehtävään liittyvän vastuun ja työmäärän sekä yrityksen koon ja merkityksen kanssa, Pölönen sanoo.

Tänään pyhäinpäivänä muistellaan vainajia

Tänään pyhäinpäivänä muistellaan vainajia. Kristillisessä perinteessä kiitetään myös kuoleman jälkeisestä elämästä.

Hautausmaille viedään kynttilöitä ja seppeleitä koristamaan hautoja ja valaisemaan vuoden pimeintä aikaa. Haudoilla käynti pyhäinpäivänä on yleistynyt Suomessa sotien jälkeen.

Pyhäinpäivän juuret ulottuvat ensimmäisille kristillisille vuosisadoille.

Kolmen hengitystieviruksen kopla rasittaa sairaaloita Yhdysvalloissa

Yhdysvalloissa useiden osavaltioiden sairaaloita kuormittaa kolmen hengitystieviruksen samanaikainen leviäminen. Sekä influenssa, koronavirus että RS-virus ovat alkaneet levitä maassa tänä vuonna tavanomaista aiemmin.

Lapsiin osuu erityisesti RS-virus, joka aiheuttaa pikkulapsilla ilmatiehyttulehdusta eli bronkioliittia. Tällä flunssakaudella RS-virus on useissa maissa vienyt poikkeuksellisen monia sairaalaan.

Kaikki virukset aiheuttavat samankaltaisia oireita. Suurin osa sairastuneita toipuu viikossa tai parissa, mutta hyvin nuorilla ja iäkkäillä sairaus saattaa edetä vakavaksi. (Lähde: AFP)

Aho taiteili hattutempullaan Carolinalle kotivoiton Buffalosta - Kotkaniemi ja Teräväinen myös pisteille

Jääkiekon NHL:ssä Carolina Hurricanesin suomalaiset ovat olleet hurjassa vireessä kotikaukalossa. Buffalo Sabresia vastaan pelatussa ottelussa pistekuninkaaksi nousi Sebastian Aho, joka varmisti hattutempullaan Carolinalle 5–3-kotivoiton.

Suomalaispelaajilla oli näppinsä pelissä joka ikisessä joukkueen maalissa. Verkkoa heilutti Ahon lisäksi Jesperi Kotkaniemi, ja Martin Necasin viimeistelemästä osumasta irtosi Aholle syöttöpiste.

Teuvo Teräväinen ylsi niin ikään tehopisteille, sillä hän kirjautti syöttöpisteet kahdesta Ahon tekemästä maalista.

Suomalaisveskari Antti Raanta torjui Carolinan maalilla 22 kertaa.

Voitto oli Carolinalle neljäs perättäinen.