Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uponor on joutunut tietoturvahyökkäyksen kohteeksi – vaikuttaa toimintoihin Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa

Talo- ja yhdyskuntatekniikan yritys Uponor on joutunut tietoturvahyökkäyksen kohteeksi, yhtiö kertoo. Hyökkäys tapahtui lauantaina, ja se vaikuttaa Uponorin toimintoihin Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa.

Yhtiö kertoo aloittaneensa heti selvityksen tilanteen korjaamiseksi. Tapaus johtui Uponorin mukaan kiristysohjelmahyökkäyksestä, ja siksi yhtiö pitää sitä vakavana rikollisena tekona. Yhtiö kertoo ilmoittavansa tapauksesta poliisille ja tekevänsä ilmoituksen tietosuojaviranomaisille.

– Pyrimme kaikin tavoin varmistamaan Uponorin liiketoiminnan jatkuvuuden ja pitämään vaikutuksen yhtiön asiakkaisiin mahdollisimman vähäisenä. Uponor suhtautuu kyberturvallisuushyökkäykseen erittäin vakavasti, ja pahoittelemme siitä sidosryhmillemme mahdollisesti aiheutuvaa vaivaa, toteaa Uponorin toimitusjohtaja Michael Rauterkus tiedotteessa.

Tulevan poliisitutkinnan vuoksi Uponor ei kommentoi asiaa enempää.

Suomalaisyrityksistä tietoturvahyökkäyksen kohteeksi ovat aikaisemmin tänä vuonna joutuneet muun muassa hissiyhtiö Kone, konepajayhtiö Wärtsilä ja Suomen Tietotoimisto STT.