Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäläislehti: Nokia on hakenut Yhdysvalloilta lupaa pakotteiden kiertoon – asiakkaina Venäjän suurimmat teleoperaattorit

Nokia on pyytänyt Yhdysvalloilta lupaa toimittaa pakotteiden alaisia laitteita Venäjälle, kertoo venäläislehti RBK.

Lehden mukaan Nokia on hakenut vastaavaa lupaa myös suomalaisviranomaisilta.

Yhtiö on hakenut televiestintälaitteiden vientilisenssejä Venäjälle. Kyseessä on aiemmin tehtyjen sopimusten toteuttaminen.

RBK:n mukaan Nokia on hakenut lupaa Yhdysvaltojen sääntelyviranomaiselta ja Suomen ulkoministeriöltä.

– Emme hae lupaa verkkojen laajentamisen tekniikkaan ja laitteisiin, vaan varaosille, jotka ovat välttämättömiä nykyverkkojen toiminnan ylläpitämiseksi, RBK:n lähde kertoi.

Lehden tietojen mukaan Nokia on työllistänyt noin 2 000 henkilöä Venäjällä. Asiakkainaan sillä on kaikki Venäjän suurimmat teleoperaattorit.

Televiestintälaitteissa Nokialla on noin 20–25 prosentin markkinaosuus Venäjällä, arvioi RBK:n lähde. Nokian koko toiminnasta Venäjän-liikevaihto oli viime vuonna vain noin kaksi prosenttia.

Suuret televiestintälaitteiden toimittajat, kuten Nokia, Ericsson, Huawei ja Cisco, keskeyttivät laitetoimitukset Venäjän hyökättyä Ukrainaan.

Yhdysvallat on myöhemmin poistanut televiestintälaitteet osin pakotteiden ulkopuolelle.

Nokia on aiemmin ilmoittanut poistuvansa Venäjältä. Nokia-taustaisia henkilöitä on perustanut oman yrityksen, joka jatkaa esimerkiksi teknistä tukea ensi vuoden alusta alkaen.

RBK:n lähteet ovat kertoneet, että Nokia suosittelee asiakkailleen tätä yritystä.

Nokiasta siirtyneet henkilöt eivät ole siirtyneet uuteen yhtiöön vanhoina työntekijöinä.

Uutissuomalainen kysyi asiaa Nokian viestinnästä, mutta ei saanut asiaan vastausta.