Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinnot jaettiin – sähköautojen latausratkaisuihin keskittyvä yhtiö palkittiin vuoden tulokasyrityksenä

Presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt vuosittain jaettavat yritysten ja yhdistysten kansainvälistymispalkinnot. Vuoden tulokasyrityksenä palkittiin sähköajoneuvojen latausratkaisuja tarjoava Kempower. Vuoden kasvuyrityksen palkinnon sai logistiikan laitteiden ja palveluiden perheyritys K. Hartwall.

– Kansainvälisen menestyksen lisäksi arvioinnissa painotettiin tänä vuonna kestävää kehitystä ja toiminnan eettisyyttä sekä vaikutuksia suomalaiseen osaamiseen, innovointiin, työllisyyden kehittymiseen sekä ulkomaisiin investointeihin. Palkitut yritykset ovat pystyneet jatkamaan tervettä liiketoimintaa koronakriisistä ja Ukrainan sodasta huolimatta, sanoo Team Finland -johtoryhmän puheenjohtaja ja osastopäällikkö Ilona Lundström työ- ja elinkeinoministeriöstä.

Pitkäaikaisen kansainvälisen investoijan palkinnon sai Andritz ja vuoden yhteisöpalkinnon Kasvuryhmä Suomi -yhdistys. Tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinto myönnetään vuosittain tunnustuksena suomalaisille, kansainvälisesti menestyville yrityksille tai yhteisöille.