Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koskisen listautumisanti alkaa maanantaina

Pörssiaikeistaan viime viikolla ilmoittaneen puujalostusyhtiö Koskisen listautumisannin merkintäaika alkaa maanantaina.

Yhtiö kertoi perjantaina, että Finanssivalvonta on hyväksynyt sen suomenkielisen listalleottoesitteen. Listautumisannissa merkintähinta on 6,14 euroa osakkeelta ja henkilöstöannissa 10 prosenttia tätä alhaisempi. Yleisö- ja henkilöstöannin merkintäaika päättyy arviolta 28. marraskuuta ja instituutioannin pari päivää myöhemmin.

Koskisen pyrkii keräämään listautumisannissa noin 29,3 miljoonan euron bruttovarat tarjoamalla uusia osakkeita. Liikkeelle lasketaan alustavasti lähes 4,8 miljoonaa uutta osaketta, jotka edustaisivat 21,2 prosenttia Koskisen kaikista osakkeista ja äänimäärästä. Antiin liittyy myös lisäosakeoptio, jolla kerättävien bruttovarojen määrä voidaan nostaa 32,2 miljoonaan euroon.

Koskisen on jo saanut noin 14,5 miljoonan euron merkintäsitoumukset tietyiltä ankkurisijoittajilta. Kaupankäynnin arvioidaan alkavan Helsingin pörssin päälistalla joulukuun alussa.

Hankittavat varat Koskisen aikoo käyttää sen kasvustrategiaa tukeviin investointeihin. Näitä ovat muun muassa tehostamistoimet, koneet ja laitteet sekä tuotantopaikkainfrastruktuuri.

Koskisen on perheomisteinen puunjalostusyhtiö, jonka keskeisiä tuotteita ovat havusahatavara, koivuvaneri ja lastulevy.