Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Indonesiassa Jaavan saarella maanjäristys – yli 160 ihmistä kuollut, sairaaloihin tuodaan koko ajan lisää loukkaantuneita

Indonesiassa ainakin yli 160 ihmistä on saanut surmansa ja satoja on loukkaantunut Jaavan saarta vavisuttaneessa maanjäristyksessä, kertoi Länsi-Jaavan kuvernööri Ridwan Kamil uutistoimisto AFP:lle.

Viranomaisten mukaan satoja tai jopa tuhansia taloja on tuhoutunut järistyksessä.

Järistyksen voimakkuus oli 5,6. Sen keskus sijaitsi Länsi-Jaavalla lähellä Cianjurin kaupunkia, satakunta kilometriä etelään Indonesian pääkaupungista Jakartasta.

Paikallisviranomaisten mukaan moniin kyliin Cianjurin ympäristössä ei ole päästy vielä lainkaan, joten on mahdollista, että uhriluku nousee vielä huomattavasti. Sairaaloihin tuodaan koko ajan lisää loukkaantuneita.

– Valtaosalla loukkaantuneista on murtumia, koska he olivat sortuneissa rakennuksissa, sanoi Cianjurin paikallishallintoa johtava Herman Suherman televisiohaastattelussa.

Indonesian seismologian laitos varoitti asukkaita mahdollisista jälkijäristyksistä.

– Kehotamme kaikkia ihmisiä pysymään rakennusten ulkopuolella mahdollisten jälkijäristysten vuoksi, evästi Indonesian meteorologian laitoksen johtaja Dwikorita Karnawati.

Indonesia sijaitsee Tyynenmeren mannerlaattojen liitoskohdassa, joten maanjäristykset ovat verrattain yleisiä. Viime vuoden tammikuussa toista sataa ihmistä kuoli maanjäristyksessä Sulawesin saarella ja tuhannet menettivät kotinsa.