Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Qatar ja Kiina solmivat lähes kolmen vuosikymmenen sopimuksen maakaasutoimituksista

Qatar ja Kiina ovat julkistaneet 27 vuoden maakaasutoimitusten jättiläissopimuksen. Sopimuksen mukaan Qatarin valtiollinen energiayhtiö Qatar Energy toimittaa Kiinan Sinopecille neljä miljoonaa tonnia nesteytettyä maakaasua (LNG) vuodessa.

Qatar Energyn mukaan sopimus on pitkäkestoisin alan historiassa. Aasian maat ovat tärkein markkina-alue Qatarin maakaasulle, jota nyt myös Euroopan maat havittelevat Venäjän kaasutoimitusten tyrehdyttyä. Euroopan maat ovat kuitenkin epäröineet sitoutua Qatarin haluamiin pitkäkestoisiin sopimuksiin.

Allekirjoitusseremoniaan Pekingistä etäyhteyden kautta osallistunut Sinopecin hallituksen puheenjohtaja Ma Yongsheng kutsui sopimusta merkkipaaluksi maailman suurimman LNG-viejän Qatarin ja maailman suurimman LNG:n maahantuojan Kiinan välillä.

Kiinan Sinopec haluaa myös mukaan osakkaaksi Qatarin North Field South -kaasukenttähankkeeseen, jossa ovat ulkomaisina osakkaina mukana Ranskan TotalEnergies, Britannian Shell ja Yhdysvaltojen ConocoPhillips.