Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yksi ihminen kuoli ja toinen loukkaantui vakavasti kolarissa Pälkäneellä – viikonlopun liikenneturmissa kuoli ainakin kuusi ihmistä

Pälkäneen onnettomuudessa olivat osallisina henkilöauto sekä pakettiauton ja perävaunun yhdistelmä.

Yksi ihminen on kuollut ja toinen loukkaantunut vakavasti sunnuntaina liikenneonnettomuudessa Pälkäneellä Pirkanmaalla, kertoo Sisä-Suomen poliisi.

Onnettomuus tapahtui valtatiellä 12 eli Lahdentiellä. Siinä olivat osallisina henkilöauto sekä pakettiauton ja perävaunun yhdistelmä.

Henkilöauto törmäsi pakettiauton perävaunuun, kun ajoneuvoyhdistelmä oli pysähdyksissä ajokaistan reunalla, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tuomas Luhtaniemi STT:lle. Poliisi ei tiennyt vielä maanantaiaamuna, miksi ajoneuvoyhdistelmä oli pysähtynyt tielle.

– Tiedot tarkentuvat, kunhan asianomaisia päästään kuulustelemaan, Luhtaniemi sanoo.

Kuollut ja loukkaantunut seisoivat ajoneuvojen ulkopuolella

Pälkäneen onnettomuudessa kuoli pakettiautossa matkustanut 1960-luvulla syntynyt nainen. Loukkaantunut oli pakettiautossa ollut 1980-luvulla syntynyt mies.

Kuollut ja loukkaantunut seisoivat Luhtaniemen mukaan törmäyshetkellä ajoneuvojen ulkopuolella. Hän ei pystynyt kommentoimaan maanantaiaamuna STT:lle, mistä henkilöt olivat saaneet vammansa.

– Törmäysajoneuvot ovat todennäköisesti aiheuttaneet ne. En voi kuitenkaan ottaa tarkemmin kantaa.

Henkilöauton kuljettaja ja matkustaja vietiin tarkistettavaksi sairaalaan. Luhtaniemi ei kommentoi heidän terveydentilaansa.

Onnettomuus tapahtui Lahdentiellä noin kilometri ennen Hämeenlinnantien risteystä kello viiden aikoihin iltapäivällä.

Alkoholilla ei epäillä olevan osuutta onnettomuuteen. Sisä-Suomen poliisilaitos ja onnettomuustutkintalautakunta tutkivat onnettomuutta ja siihen johtaneita syitä.

Viikonlopun aikana liikenneturmissa eri puolilla Suomea kuoli lisäksi ainakin viisi muuta ihmistä.