Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Zaharova tilittää Yhdysvalloista – "Havaitsemme korkeimman tason myrkyllisyyttä ja vihamielisyyttä kaikilla alueilla"

Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Marija Zaharova julkaisi viestipalvelu Telegramiin tiistaina hyökkäävän viestin, jolla hän syyttää Yhdysvaltoja "myrkyllisestä, Venäjän vastaisesta käytöksestä". Kommentti ajoittuu Venäjän vetäytymiseen neuvotteluista Yhdysvaltain kanssa Egyptin pääkaupungissa Kairossa. Neuvotteluissa oli tarkoitus keskustella ydinaseita rajoittavasta Start-sopimuksesta. Zaharovan kommenteista uutisoi Sky News.

– Havaitsemme kaikilla alueilla korkeimman tason myrkyllisyyttä ja vihamielisyyttä Washingonista, Zaharova kirjoittaa.

– Osana meitä vastaan käynnistettyä hybridisotaa, lähes jokainen Yhdysvaltain askel Venäjän suuntaan on ollut altis patologiselle halulle vahingoittaa maatamme aina kun mahdollista, hän tilittää myös.

Venäjä käynnisti täysimittaisen hyökkäyksen Ukrainaan 24. helmikuuta, mihin länsimaat ovat vastanneet kovilla talouspakotteilla ja aseavulla Ukrainalle. Venäjän johtajat ovat uhanneet Ukrainaa ja länsimaita ydinaseilla lukuisia kertoja, minkä länsimaat ja jotkin Venäjän kanssa yhteistyötä tekevistä valtioista ovat tuomineet julkisesti.

Yhdysvaltain viranomaiset ovat toistuneesti vaatineet vuoropuhelua ydinaseisiin liittyvissä asioissa.