Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tietoevry suunnittelee kahden liiketoiminnon yhdistämistä itsenäiseksi yritykseksi – suunnitelmissa myös myynti tai listaaminen

Tietoevry suunnittelee sen jatkuviin palveluihin ja transformaatioon keskittyvien liiketoimintojen (Tietoevry Transform ja Tietoevry Connect) yhdistämistä itsenäiseksi yritykseksi. Suunnitelmissa on myös liiketoimintojen myynti tai jakautumiseen perustuva listautuminen. Tietoevry kertoo aloittavansa asiassa strategisen arvioinnin.

Yhtiö aikoo eriyttää toisistaan arvioinnin kohteena olevat liiketoimintansa sekä liiketoiminnat, jotka keskittyvät toimialakohtaisiin ohjelmistoratkaisuihin ja globaaleihin datakeskeisiin kehitys- ja konsultointipalveluihin (Tietoevry Create, Tietoevry Banking, Tietoevry Care ja Tietoevry Industry).

Tietoevry kertoo, että eriyttämisen tavoitteena on yhtiön markkina-arvon kasvattaminen.

– Tämänpäiväinen ilmoituksemme strategisesta arvioinnista koskien ulkoistamispalveluihin keskittyviä Tietoevry Transformia ja Tietoevry Connectia yhdistettynä ja itsenäisenä yrityksenä on merkittävä askel, arvioi Tietoevryn toimitusjohtaja Kimmo Alkio tiedotteessa.

– Suunnitellut toimenpiteet nopeuttavat Tietoevryn strategian toteuttamista ja edistävät houkuttelevaa kasvua ja kannattavuutta sekä omistaja-arvon luomista.

Tietoevry kertoikin nostaneensa taloudellisia tavoitteitaan. Yhtiö tavoittelee 8–10 prosentin kasvuvauhtia ja 15–16 prosentin oikaistua liikevoittoa vuoteen 2025 mennessä.

Tietoevry kertoo, että yhdistettynä Transform- ja Connect-liiketoiminnat palvelisivat yli tuhatta pohjoismaista yritystä ja julkisen sektorin asiakasta. Liiketoimintojen yhteenlaskettu vuotuinen liikevaihto on noin 1,2 miljardia euroa ja ne työllistävät maailmanlaajuisesti noin 8 700 ammattilaista.