Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tänään alkava lakko supistaa hiihtokeskusten aukioloaikoja ja sulkee osan rinteistä – lakon piirissä hissit ja välinevuokraamot

Tänään hiihtokeskuksissa alkava lakko rajoittaa jossain määrin keskusten toimintaa, mutta ei sulje kokonaan yhtäkään. Suurimmassa osassa keskuksista palveluiden tarjoaminen pystytään turvaamaan.

Kello 16 alkava lakko koskee Rukan, Tahkon, Vuokatin, Levin, Pyhän sekä Ylläksen hiihtokeskuksia. Lakko päättyy lauantaina kello 24.

Lakon piirissä ovat hissit ja välinevuokraamot. Hiihtokeskusten ravintoloihin, hotelleihin, kauppoihin tai muihin palveluihin lakko ei vaikuta.

Näkyvimmät vaikutukset lakolla on Sotkamossa sijaitsevaan Vuokatin hiihtokeskukseen. Siellä kausi oli tarkoitus avata perjantaina, mutta lakon takia avajaiset siirtyvät sunnuntaille.

Ylläksellä rinnepalveluita tarjoavia yrityksiä on kaksi, joista lakko vaikuttaa vain toiseen.

Ylläsjärven puoleiset rinnepalvelut ovat lakon piirissä ja palveluita joudutaan lakon vuoksi rajoittamaan. Äkäslompolon puoleiset hissit ja rinteet taas ovat normaalisti avoinna myös lakon ajan, koska sen palveluista huolehtiva yritys ei ole lakon piirissä.

PAM ja Mara neuvottelivat ensi vuoden palkankorotuksista pääsemättä sopuun. Neuvotteluja käytiin valtakunnansovittelija Anu Sajavaaran johdolla. Hän kertoi neuvottelujen kariutumisesta maanantaina.

Työantajapuolta edustavan Matkailu- ja Ravintolapalvelujen (Mara) mukaan PAM on ollut koko sovittelun ajan passiivinen ja haluton etsimään ratkaisua, joka turvaisi yritysten toiminnan heikkenevässä taloustilanteessa ja kohtuullisen palkkaratkaisun työntekijöille. PAMin puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen sanoi tiedotteessa, että esillä ollut palkankorotusten malli ei täyttänyt hiihtokeskustyöntekijöiden tämän päivän vaatimuksia.

Vuosi sitten neuvoteltu hiihtokeskusalan työehtosopimus päättyi lokakuun lopulla.