Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Musk kertoo Twitterin ja Applen kiistan olleen "väärinkäsitys" – Apple ei aikonutkaan poistaa Twitteriä sovelluskaupastaan

Twitterin omistaja Elon Musk kertoo selvittäneensä "väärinkäsityksen", joka tällä viikolla sai hänet vihjailemaan sodanjulistuksesta iPhonea valmistavaa teknologiayhtiö Applea vastaan. Musk kertoo Twitterissä tavanneensa Applen toimitusjohtajan Tim Cookin, joka vakuutti, ettei Apple ole koskaan harkinnut Twitterin poistamista App Store -sovelluskaupastaan.

Musk väitti alkuviikosta, että Apple oli uhannut vetää Twitterin pois sovelluskaupastaan sekä kyseenalaisti 30 prosentin maksun, jonka Applen sanotaan keräävän sovelluskauppansa kautta tehdyistä ostoista. Nyt johtajien välillä tuntuu vallitsevan yhteisymmärrys, sillä Musk kiitti tviitissään Cookia Applen kauniin pääkonttorin esittelemisestä ja kehui keskustelua hyväksi.

Apple ei ole julkaissut asiasta lausuntoa. Tyypillisesti yhtiö kertoo ohjelmistokehittäjille, jos sovelluksiin on tehtävä muutoksia sovelluskaupan vaatimusten täyttämiseksi.

Muskin alku Twitterin johdossa on ollut kuoppainen, ja Musk on muun muassa irtisanonut lukuisia disinformaation kitkemiseen keskittyneitä työntekijöitä sekä sallinut aiemmin suljettujen tilien avaamisen uudelleen. Sekä Apple että Google vaativat sovelluskaupoissaan olevilta sosiaalisen median palveluilta tehokkaita järjestelmiä haitallisen ja vihaa levittävän puheen kitkemiseksi.