Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Käräjäoikeus on vanginnut 19-vuotiaan järvenpääläismiehen epäiltynä postinjakajan murhasta Vantaan Myyrmäessä – mies ilmoittautui poliisipartiolle Helsingissä

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus vangitsi torstaina 19-vuotiaan miehen epäiltynä postinjakajan murhasta. Väestörekisterissä miehellä on osoite Järvenpäässä.

– Hän on itse ilmoittautunut poliisille ja kertonut olevansa mahdollisesti tekijä tässä asiassa. Hän ilmoittautui suoraan poliisipartiolle, sanoo tutkinnanjohtaja Tero Tyynelä STT:lle.

Tyynelän mukaan ilmoittautumisesta on muutama päivä ja se tapahtui Helsingissä. Vangitsemista esitettiin ja epäilty vangittiin lievemmällä syytä epäillä -kynnyksellä.

– Hänen tekemisiään nyt tarkastellaan, että voiko tämä pitää paikkansa vai onko tässä suuren mediahuomion kautta asiasta kiinnostunut henkilö, joka haluaa päästä julkisuuteen.

Tyynelä sanoo, että poliisilla on muitakin epäiltyjä.

– Hän ei ole ainoa epäilty. Poliisi jatkaa samaa tutkintaa edelleen täydellä höyryllä. Nyt keskitytään tarkastelemaan niitä asioita, jotka liittyvät häneen kaiken muun ohella.

Nuori lehtiä jakanut nainen joutui toissa viikolla torstain vastaisena yönä vakavan väkivallan uhriksi. Hän sai hyökkäyksessä erittäin vakavia vammoja ja kuoli myöhemmin sairaalassa.

Havaintoja pyydetään edelleen matalalla kynnyksellä

Tyynelä sanoo, että poliisi pyytää edelleen havaintoja matalalla kynnyksellä. Hänen mukaansa vinkkejä on tähän mennessä tullut kiitettävästi. Havainnoista on pyydetty ilmoittamaan sähköpostitse vihjeet.ita-uusimaa@poliisi.fi tai puhelimitse 050 399 9026.

Epäiltynä naisen murhasta vangittiin ensin 23-vuotias mies. Lauantaina poliisi kuitenkin vapautti hänet, sillä edellytyksiä vangitsemiselle ei enää ollut.

– Mitä suurimmalla todennäköisyydellä näyttää siltä, ettei hänellä ole mitään tekemistä asian kanssa. Edelleen jatkamme hänen illan tekemistensä selvittämistä, mutta lähinnä poissulkevassa mielessä. Vahvasti näyttää siltä, ettei hän liity asiaan millään tavalla, Tyynelä sanoi maanantaina.