Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keskustanuoret: Väyrynen ei voi asettua keskustan kansanedustajaehdokkaaksi – Järjestö lähetti Väyryselle uuden puolueen perustamiskirjan

Keskustanuorten mielestä Paavo Väyrynen ei voi toimia Keskustan eduskuntavaaliehdokkaana. Poliittinen nuorisojärjestö ottaa asiaan kantaa tiedotteessaan.

Väyrynen ilmoitti yllättäen torstaina, että hän on valmis lähtemään ehdolle kevään eduskuntavaaleihin keskustan ehdokkaana. Samalla Väyrynen pyörsi lokakuussa blogissaan antamansa ilmoituksen, että ei lähde ehdokkaaksi.

Keskustanuorten kannanoton mukaan Väyrynen on toiminnallaan aiheuttanut keskustalle suurta haittaa. Keskustanuorten puheenjohtaja Aleksi Sandroos vetoaa Keskustan piireihin, etteivät ne nimeäisi Väyrystä kansanedustajaehdokkaaksi.

Lisäksi keskustanuoret haluaa, että Väyrystä ei nimetä myöskään jatkokaudelle puoluehallitukseen. Väyrynen on puoluehallituksen jäsen keskustan kaksikielisen piriin mandaatilla. Puoluehallituksen kausi päättyy tämän vuoden lopussa.

Paavo Väyrynen peruu eduskuntavaaliehdokkuutensa perumisen – syyttää puoluetta poliittisesta ajojahdista

Keskustanuoret perustelee kannanottoaan muun muassa Väyrysen rasismilla ja venäjämielisyydellä. Lisäksi Väyrysen toiminta on keskustanuorten mielestä arvaamatonta."Väyrynen ei aja yhteistä Suomen ja keskustan asiaa, vaan puhtaasti omaa etuaan", keskustanuorten kannanotossa todetaan.

Keskustanuorten puheenjohtaja Aleksi Sandroos on poliittisen nuorisojärjestön tiedotteen mukaan torstaina lähettänyt Väyryselle uuden puolueen perustamiskirjan. Väyrysen oman puolueen nimeksi Sandroos ehdottaa ”Paavon puoluetta”.

Sääntöihin Sandroos ehdottaa tiedotteen mukaan mainintaa siitä, ettei Väyrystä voi erottaa puolueesta, jottei hänen tarvitse enää perustaa uusia puolueita. Ikuinen jäsenyys "Paavon puolueessa" tarkoittaisi myös, ettei Väyrynen voisi liittyä takaisin keskustan jäseneksi. Tämän oman puolueen listoilta Väyrynen voi harkita eduskuntavaaleihin ehdolle lähtöä, Keskustanuorten tiedotteessa todetaan.

Keskustanuoret: Paavo Väyrynen ei voi toimia keskustan puoluehallituksen jäsenenä – "Hyväksyykö keskusta kansanliikettämme tuhoavan voiman?"