Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi: Postinjakajan murhasta epäilty on vapautettu – miehen tunnustus perustui median tietoihin, ei liity rikokseen

Poliisi on vapauttanut jo toisen epäillyn postinjakajan henkirikostutkinnassa. Itä-Uudenmaan käräjäoikeus vangitsi viime torstaina 19-vuotiaan miehen epäiltynä postinjakajan murhasta marraskuun puolessavälissä Vantaan Myyrmäessä. Mies oli kävellyt poliisipartion luo ja tunnustanut teon, ja käräjäoikeus vangitsi hänet syytä epäillä -perusteella.

Maanantaina Itä-Uudenmaan poliisi kertoi vapauttaneensa epäillyn, eikä poliisi epäile häntä rikoksesta. Poliisin mukaan mies ei kuulustelujen ja teknisen näytön perusteella liity henkirikokseen ja miehen tunnustus perustui mediasta saatuihin tietoihin.

Rikoskomisario Mikko Minkkinen Itä-Uudenmaan poliisista kertoo Helsingin Sanomille ja Iltalehdelle, että mies alkoi itse perua kertomustaan esitutkinnassa, eivätkä faktat tukeneet hänen kertomaansa. Poliisi kertoi jo viime viikolla selvittävänsä, liittyykö epäilty tapahtumiin mitenkään. STT ei ole tavoittanut Minkkistä maanantaina.

Itä-Uudenmaan poliisi kertoo yhä jatkavansa jutun tutkintaa ja pyytää vihjeitä ja yleisön havaintoja epäillystä tekijästä.

Yksi vangittiin ja sittemmin vapautettiin

Helsingin Sanomien varhaisjakaja joutui vakavan väkivallanteon kohteeksi aamuyöllä Vantaan Myyrmäessä 17. marraskuuta noin aamukolmen ja puoli neljän välillä. Postilla työskennellyt nainen kuoli saamiinsa vammoihin myöhemmin sairaalassa. Poliisi ilmoitti tutkivansa juttua murhana. Väkivallanteko tehtiin Myyrmäentie 6 D:n edessä, ja epäilty poistui poliisin mukaan paikalta.

Poliisi otti yhden epäillyn kiinni jo tapahtumayönä, ja Itä-Uudenmaan käräjäoikeus vangitsi hänet todennäköisin syin murhasta epäiltynä 21. marraskuuta.

Muutamaa päivää myöhemmin poliisi kuitenkin vapautti epäillyn, eikä hänen epäillä liittyvän tekoon. Poliisilla ei ole tällä hetkellä epäiltyä pidätettynä.

Aiemmin poliisi on kertonut todistajan havaintojen perusteella etsivänsä mustiin pukeutunutta henkilöä, joka liikkui tapahtumapaikan lähellä.

Poliisi pyytää ihmisiä kertomaan matalalla kynnyksellä mahdollisista havainnoistaan osoitteeseen vihjeet.ita-uusimaa@poliisi.fi.