Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaaliohjelma julki: RKP haluaa Suomeen satoja poliiseja lisää

Hallituspuolue RKP on nostanut turvallisuuden tänään julkaistun eduskuntavaaliohjelmansa kärkeen. Puolueen mielestä Suomen sisäistä turvallisuutta on vahvistettava.

Vaaliohjelmassa kerrotaan, että RKP haluaa Suomeen tulevaisuudessa 8 200 poliisia. Nykyisin poliiseja on noin 7 500, mikä ei RKP:n mukaan ole riittävä määrä. RKP sanoo, ettei poliisilla ole tällä hetkellä riittävästi resursseja kaikkien rikosten tutkimiseen eikä aika riitä ennalta ehkäisevään työhön.

– Olemme nähneet huolestuttavaa kehitystä Ruotsissa, missä rikollisliigat ovat saaneet yhä vahvemman jalansijan. Vastaava kehitys on estettävä Suomessa, vaaliohjelmassa sanotaan.

RKP haluaa myös lisätä pelastusalan työntekijöiden koulutusta ja turvata oikeudenhoidon resurssit.

Lisää työperäistä maahanmuuttoa

RKP ilmoittaa tavoitteekseen Suomen työllisyysasteen nostamisen vähintään 80 prosenttiin ensi vaalikaudella. Puolue porrastaisi ansiosidonnaisen työttömyysturvan ja sallisi paikallisen sopimisen kaiken tyyppisissä yrityksissä.

RKP:n mukaan tarvitaan toimia työperäisen maahanmuuton lisäämiseksi ja sujuvoittamiseksi. Puolue muun muassa poistaisi ulkomaisen työvoiman tarveharkinnan.

– Mikäli väestömäärä ei lisäänny merkittävästi, meillä on suuria haasteita ylläpitää julkisia palveluita ja toimivaa elinkeinoelämää, vaaliohjelmassa sanotaan.

Työn verotusta on alennettava, eikä verotuksen progressiota saa kiristää nykyistä enempää, RKP linjaa.

Perintö- ja lahjaveron RKP haluaisi korvata tulevaisuudessa verolla, joka maksetaan vasta, kun perintöä realisoidaan. Lisäksi RKP poistaisi perintö- ja lahjaveron kokonaan yritysten ja maatilojen sukupolvenvaihdoksista.

Kielitaitovaatimuksiin muutos

Virallisia kielitaitovaatimuksia RKP muuttaisi siten, että myös ruotsinkieliset voisivat hakea julkisiin virkoihin ilman täydellistä suomen kielen taitoa.

RKP haluaa myös varhaistaa kieltenopetusta kouluissa ja varmistaa, että kieltenopetukseen on varattu riittävästi resursseja.

Ylioppilastutkintoa pitäisi RKP:n mielestä uudistaa niin, että se mittaisi nykyistä paremmin yleissivistystä. Lisäksi puolue lakkauttaisi korkeakoulujen opiskelijavalinnan ensikertalaiskiintiöt.