Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäjällä vangitulle toisinajattelijalle Ilja Jashinille määrä lukea tuomio tänään

Venäjällä vangitulle toisinajattelijalle Ilja Jashinille on määrä lukea tuomio tänään.

Syyttäjä vaatii yhdeksän vuoden vankeustuomiota Jashinille, joka on arvostellut sotaa Ukrainassa. Jashin on nostanut videopalvelu Youtubessa esille muun muassa venäläisten Butshassa lähellä Kiovaa tekemiä julmuuksia. Hän kutsui tapahtunutta joukkomurhaksi. Jashin pidätettiin kesällä syytettynä väärän tiedon levittämisestä Venäjän asevoimista.

Syyttäjät väittivät marraskuussa Jashinin "aiheuttaneen huomattavaa vahinkoa Venäjälle" ja "lisänneen poliittisia jännitteitä" Venäjän joukkojen taistellessa Ukrainassa.

Tunnetuksi Putinin vastaisista mielenosoituksista

Jashin on myös vangitun oppositiohahmon Aleksei Navalnyin liittolainen ja oli Moskovassa vuonna 2015 murhatun oppositiojohtajan Boris Nemtsovin läheinen ystävä.

Jashin on kaupunginvaltuutettu kotikaupungissaan Moskovassa ja tuli tunnetuksi vuoden 2011–2012 mielenosoituksista presidentti Vladimir Putinia vastaan. Jashin jäi Venäjälle sen jälkeen, kun Venäjä aloitti hyökkäyssodan Ukrainaa vastaan helmikuussa.

Marraskuussa Jashin vilautti oikeussalissa rauhanmerkin ja sanoi rakastavansa Venäjää ja olevansa valmis maksamaan vapaudellaan elääkseen Venäjällä.

Tuomio on määrä antaa kello 11 Suomen aikaa.