Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi epäilee viisikymppistä miestä kadonneiden naisten tapoista – aiemmin hänen kyytiinsä nousseita naisia pyydetään ilmoittautumaan poliisille

Poliisi epäilee 51-vuotiasta miestä kahden kadonneen naisen taposta sekä mahdollisesti useisiin naisiin kohdistuneesta fyysisestä ja seksuaalisesta väkivallasta. Mies vangittiin viime viikon perjantaina Helsingin käräjäoikeudessa epäiltynä Salossa elokuussa kadonneen 28-vuotiaan naisen taposta.

Nainen nähtiin poliisin mukaan viimeksi Salon Kiikalassa 14. elokuuta. Mies otti tällöin naisen kyytiin, minkä jälkeen he poliisin mukaan liikkuivat syrjäisillä paikoilla ja leiriytyivät Tammelassa, Keski-Suomessa ja Lapissa.

Poliisi epäilee, että miehen kyytiin noussut Katja Miinalainen, 28, joutui henkirikoksen uhriksi elokuun puolivälin jälkeen. Hänestä pyydetään havaintoja 14. elokuuta jälkeiseltä ajalta.

Poliisin mukaan Miinalainen on 165 senttiä pitkä ja painaa noin 50 kiloa. Hänellä on pitkät, tummat ja suorat hiukset ja siniset silmät ja häneltä saattaa puuttua hammas ylhäältä edestä tai vasemmasta kulmasta.

Helsingin poliisi on julkaissut Miinalaisen taposta epäillyn miehen nimen ja kuvan sekä kuvia hänen autostaan, sillä se pitää sitä välttämättömänä rikoksen selvittämiseksi. Epäilty Mika Moring, 51, on poliisin mukaan voinut käyttää muitakin nimiä.

Helsinkiläisnainen katosi syksyllä 2019

Miinalaisen tapon lisäksi Moringia epäillään syksyllä 2019 kadonneen 35-vuotiaan helsinkiläisen Saara Arvan taposta. Asiaa tutkitaan Itä-Suomen poliisissa. Viimeisin havainto Arvasta oli Vesannolla Pohjois-Savossa 31. elokuuta 2019, poliisi kertoi kesällä 2020.

Poliisin mukaan Arva liikkui toisen henkilön kanssa Audi-henkilöautolla. Hänen tiedettiiin oleskelleen kesällä ja alkusyksystä 2019 alueella Vesanto–Tervo–Konnevesi. Hän oli poliisin mukaan leiriytynyt useissa eri paikoissa, muun muassa metsäpalstoilla ja vesistöjen läheisyydessä.

Poliisin kuulemat todistajat olivat havainneet Arvalla ennen katoamista muun muassa kasvoissa vammoja, jotka olivat mahdollisesti syntyneet pahoinpitelystä.

Miehen epäillään ajeluttaneen useita naisia

Helsingin poliisi epäilee, että Moring on ajeluttanut useita naisia ympäri Suomen eri aikoina ja leiriytynyt heidän kanssaan. Poliisin mukaan hän on retkillä pahoinpidellyt naisia ja saattanut kohdistaa heihin myös seksuaalista väkivaltaa. Poliisin tiedossa on miehen uhriksi joutuneita naisia, jotka ovat kertoneen heihin kohdistetusta väkivallasta.

Poliisi uskoo, etteivät kaikki uhrit ole sen tiedossa ja pyytää kaikkia mahdollisia miehen uhriksi joutuneita ja tämän kanssa liikkuneita ottamaan yhteyttä poliisiin.

Kaikki havainnot ja vihjeet pyydetään osoitteeseen vakivaltavihjeet.helsinki@poliisi.fi tai numeroon 0295 476 147. Numero toimii jokaisena viikonpäivänä kello 8–16.