Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Gasum varoittaa Suomea lähipäivien sähköpulasta – AL: Näin näppärästi puolitat sähkönkulutuksesi

Suomen valtion omistama kaasuyhtiö Gasum varoittaa sähköpulasta alkavalla viikolla, koska eurooppalaisia ydinvoimaloita on pysähdyksissä ja osaa siirtoyhteyksistä huolletaan. Myös sää kylmenee.

Kotimaassa sähköpulaan vaikuttavat lisäksi vähentynyt tuulituotanto sekä Olkiluoto 3 -ydinvoimalan käyttöönoton viivästyminen.

Moni pohtiikin nyt, miten voisi säästää energiaa, jotta sähkölasku olisi pienempi. Aamulehden toimittaja kertoo kolumnissaan, kuinka hänen perheensä sähkölasku saatiin puolitettua vuodentakaisesta.

Pontimena oli halvan määräaikaisen sähkösopimuksen päättyminen ja siirtyminen keskimäärin kuusi kertaa kalliimpaan pörssisähköön.

– Sähkösauna ei lämpiä, vanha puusauna kylläkin, valaisimet on vaihdettu ledeihin jo aiemmin ja huoneiden lämpötiloja on laskettu. Onneksi talomme lämpiää maalämmöllä, mutta sähköä sekin tarvitsee. Lisäksi lämmitämme takkaa useamman kerran viikossa, toimittaja listaa keinoja kolumnissaan.

Perhe hyödyntää myös tuntihintasovellusta optimoidakseen sähkönkulutuksensa halvimpiin ajankohtiin.