Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hiihtokeskusalalle syntyi työehtosopimus – jouluksi ilmoitetut lakot peruuntuvat

Hiihtokeskusalalle on saatu sopu työehdoista, kertovat Palvelualojen ammattiliitto PAM ja työnantajia edustava Matkailu- ja Ravintolapalvelut Mara.

Osapuolten hallitukset hyväksyivät uuden työehtosopimuksen tänään. Sopimuksen myötä joulun ajalle ilmoitetut lakot peruuntuvat.

Hiihtokeskusalan työntekijät olivat uhanneet kuutta hiihtokeskusta koskevalla lakolla, joka olisi alkanut aatonaattona ja kestänyt kolme vuorokautta.

Uusi työehtosopimus on yksivuotinen. Sopimus on voimassa ensi vuoden lokakuun loppuun.

Palkkaratkaisu perustuu paikalliseen sopimiseen. Jos paikallista palkkaratkaisua ei saada aikaan vuoden loppuun mennessä, palkankorotus toteutetaan yleiskorotuksena alkuvuodesta neuvoteltavan matkailu-, ravintola- ja vapaa-ajan palveluita koskevan palkkaratkaisun mukaan.

Maran mukaan joulun aika on hiihtokeskuksille erittäin tärkeä.

– Joulun ajan lakko olisi heijastunut erittäin kielteisesti myös matkailukeskuksissa olevien ravintoloiden ja muiden palvelujen toimintaan, sanoo Maran työmarkkinajohtaja Olli Varmo tiedotteessa.

PAMin puheenjohtajan Annika Rönni-Sällisen mukaan saavutettu sopimus on tässä tilanteessa paras mahdollinen.

– Ajankohta neuvotteluille oli haastava ja hiihtokeskusalan lakkojen paine tuotti osaltaan tulosta. Alalla on hyviä kokemuksia paikallisesta sopimisesta ja nyt nähdään, miten yrityksiltä löytyy valmiutta sopimiseen, Rönni-Sällinen sanoo tiedotteessa.