Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Joulun menoliikenne alkaa tänään, vilkkain liikennepäivä on aatonaattona

Joulun menoliikenne alkaa Suomen pääteillä tänään, kertoo Fintraffic. Vilkkain liikennepäivä on aatonaattona perjantaina, jolloin suurimmat ruuhkat ajoittuvat kello kahdentoista ja kuuden välille iltapäivällä ja alkuillalla.

Liikenteen ennakoidaan olevan vilkkainta Helsingin ja Tampereen välillä valtatiellä kolme sekä Helsingin ja Heinolan välillä valtatiellä neljä.

Joulun paluuliikenne alkaa joulupäivänä sunnuntaina ja on vilkkaimmillaan tapaninpäivänä maanantaina.

Ajokeli on jouluna osassa maata vaikea. Varoituksia huonoista ajokeleistä on annettu Pohjois-, Keski- ja Itä-Suomeen. Myös pääkaupunkiseudulla pääteiden ulkopuolella tiet voivat olla liukkaita, kerrottiin Fintrafficista keskiviikkona.

Maan etelä- ja keskiosissa on tänään laajalti varoituksia myös liukkaista jalankulkuteistä. Syynä on jäisille tienpinnoille satanut vesi.

Ilmatieteen laitoksen mukaan etelä- ja keskiosassa maata pysytellään plussalla aatonaattoon asti, ja matalapaineen tuomat sateet voivat tulla alas vetenä ja räntänä. Sen jälkeen kelit kylmenevät koko maassa.

Sään vaikutukset joulun menoliikenteeseen ovat kuitenkin vasta tarkentumassa, kertoo Fintrafficin liikennepäivystäjä Vesa Natunen.

– Haastavia talvikelejä on kuitenkin varmasti tulossa.

Jäätävät sateet voivat lisätä tätä mahdollisuutta.

– Autoilija voi kohdata yllättäviä tilanteita.

Tänään voi esiintyä heikkoja vesi- ja räntäsateita maan etelä- ja länsiosissa, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Helena Laakso. Pohjoisessa voi sataa lunta.