Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Joulun menoliikenne on sujunut pääosin rauhallisesti – päivän aikana tapahtunut peltikolareita ja peräänajoja

Joulun aatonaaton liikenne on sujunut pääosin rauhallisesti, kerrotaan liikenteenohjausyhtiö Fintrafficista. Tällä hetkellä joululiikenne on jo vähenemään päin kaikilla pääteillä.

Isoimmilla pääteillä liikennemäärät ovat Fintrafficin mukaan koko päivän pysytelleet lähes normaalin arki-illan lukemissa. Puolenpäivän jälkeen muutama tunti oli pääväylillä hieman tavallista vilkkaampaa. Liikenneruuhkahuippua oli ennustettu tänään puolenpäivän ja iltakuuden väliselle ajalle.

Myös suuremmilta onnettomuuksilta on vältytty, vaikka Ilmatieteen laitos oli antanut varoituksia huonosta liikennesäästä.

– Pieniä peltikolareita, peräänajoja ja ojaanajoja on ollut tuossa pitkin päivää, mutta ei ole mitään vakavampaa tiedossa, kertoi liikenneoperaattori Juho Anttonen Fintrafficista alkuillasta.

Alkuillasta pientä haittaa aiheutui Urjalassa Ysitiellä, kun raskasta kalustoa oli jäänyt huonossa kelissä jumiin mäkeen. Poliisi joutui ohjaamaan liikennettä sen aikaa, kunnes kalusto pääsi taas liikkeelle.

Vilkkainta liikenne on ollut suurilla pääteillä Kolmostiellä Helsingin ja Tampereen välillä sekä Nelostiellä Helsingin ja Heinolan välillä.

Sisä-Suomen poliisilaitos kertoi iltapäivällä Twitterissä, että Pirkanmaalla oli tapahtunut useita kolareita lyhyessä ajassa. Poliisi kehotti liikenteessä olevia huomioimaan huonon ajokelin.

Suuressa osassa maata huono ajokeli

Ilmatieteen laitos antoi joululiikenteeseen lähtijöille varoituksia huonosta liikennesäästä Etelä-Suomesta Keski-Suomeen ulottuvalle alueelle sekä Pohjois-Lappiin Inarin ja Utsjoen alueille.

Ajokeli on ollut huono tai erittäin huono yli kahdella kolmanneksella Suomen ajoteistä Fintrafficin ylläpitämän kokonaistilanteen mukaan.

Huono liikennesää seestyy viikonlopun aikana. Ilmatieteen laitos ei perjantai-iltaan mennessä ollut antanut jouluaatolle ja joulupäivälle yhtäkään varoitusta esimerkiksi huonosta ajokelistä. Tilanne kuitenkin muuttuu tapaninpäivän lumisateiden myötä, ja maanantaina Suomen pohjoisosissa on voimassa varoitus mahdollisesti huonosta ajosäästä.

Jouluaaton liikenne vilkkaimmillaan puoliltapäivin

Fintrafficin mukaan jouluaaton liikenne vilkastuu aamulla noin kello 9–10 välillä. Vanhojen merkkien mukaan liikennemäärät hiljalleen vähenevät iltapäivällä noin kello 14–15 aikaan.

– Keskipäivän aikaan on varmasti eniten liikennettä, sitten alkavat ihmiset rauhoittumaan koteihinsa, sanoi liikenneoperaattori Juho Anttonen liikenteenohjausyhtiö Fintrafficista perjantaina.

Joulun paluuliikennettä on ennustettu tapaninpäivän illaksi. Ennusteiden mukaan liikenne vilkastuu pikkuhiljaa maanantai-iltapäivän aikana ja jatkuu vilkkaana iltaa kohden.

Perjantaisen ennusteen mukaan tapaninpäivälle on annettu varoitus mahdollisesti huonosta ajosäästä.