Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rautjärven kirkko tuhoutui tulipalossa – "Ikkunat oikein helisivät", kertoo tulipaloa paennut Riitta Rita

Palohälytys tuli saarnan aikana. – Pappi sanoi mikrofoniin, että eteisessä palaa, siirtykää sivuovien kautta ulos. Kyllä sitä lähdettiin sitten hyvin äkkiä ulos, kertoo paikalla ollut Riitta Rita.

Rautjärven kirkossa syttyi rakennuspalo sunnuntaiaamuna kello 8.30 aikaan. Pelastuslaitos reagoi aluksi automaattiseen palohälytykseen, mutta paikanpäällä tilanne tarkentui suureksi rakennuspaloksi.

– Tällä tietoa kyseessä on iso tulipalo. Meillä on pelastuslaitoksen yksiköitä paikalla jonkin verran, päivystävä palomestari Kalle Lantta kertoo.

Rautjärveläinen Riitta Rita päätti lähteä ystäviensä kanssa kuuntelemaan joulupäivän jumalanpalvelusta Rautjärven kirkkoon.

– Ikimuistoinen kirkkoreissu.

Rita seurueineen asettui kirkon yläpenkeille seuraamaan papin saarnaa. Jumalanpalvelusta oli kestänyt noin puolisen tuntia, kun palohälytin alkoi ujeltaa.

– Pappi sanoi mikrofoniin, että eteisessä palaa, siirtykää sivuovien kautta ulos. Kyllä sitä lähdettiin sitten hyvin äkkiä ulos. Ne ikkunat oikein helisi ja tulipalo oli jo aika kova eteisessä. Kotiin kun pääsi, niin jalat tärisi, Rita kertaa aamun dramaattisia tapahtumia.

Hän kuvailee tulipalon alkua räjähdyksenomaiseksi, mutta ei nähnyt yläparvelta eteiseen, josta tulipalo sai alkunsa. Rita ei myöskään osannut arvioida, kuinka paljon kirkossa oli palon syttymishetkellä ihmisiä, mutta epäili, että tyhjistä etupenkeistä päätellen vähemmän kuin normaalisti.

– Suurin osa istui varmaan oven luona läheillä eteistä. Toivottavasti ei kenellekään ei tullut henkilövahinkoja.

Ruokolahden seurakunnan kirkkoherra Leena Haakana kertoo STT:lle, että palohälytys kirkkoon tuli hänen tietojensa mukaan käynnissä olleen sanajumalanpalveluksen aikana. Rautjärven kirkko kuuluu Ruokolahden seurakunnalle.

– Olen puhunut ainoastaan meidän kappalaisemme kanssa, joka oli juuri tänä aamuna jumalanpalvelusvuorossa. Olen saanut häneltä lyhyen referaatin, mutta en osaa vielä sanoa, miltä (kirkolla) näyttää, Haakana kertoo STT:lle puhelimitse.

Kirkossa järjestettiin tänä aamuna kello kahdeksan alkanut jumalanpalvelus.

Haakanan tietojen mukaan palohälytys tuli saarnan aikana ja kaikki kirkossa olleet ihmiset saatiin turvallisesti ulos.

Rautjärven kirkko on puurakenteinen.

Palon syttymisyytä tai laajuutta ei vielä tiedetä. Pelastuslaitos tiedottaa tilanteesta lisää noin kello 12:n aikaan. Paikalla on pelastuslaitoksen yksiköitä muun muassa Imatran, Joutsenon, Lappeenrannan, Rautjärven, Ruokolahden ja Simpeleen paloasemilta.

Uutinen päivittyy