Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ensi vuonna vietetään useampia arkivapaita kuin tänä vuonna oli

Ensi vuoden jouluna vietetään useampia arkivapaita kuin tänä jouluna oli. Joulupäivä ja tapaninpäivä sijoittuvat ensi vuonna maanantaille ja tiistaille. Tänä vuonna vain tapaninpäivä oli arkivapaa.

Arkivapaita osuu ensi vuodella muutenkin enemmän kuin tänä vuonna. Ensi vuonna arkivapaita on kaikkiaan kahdeksan. Tämä on kaksi arkivapaata enemmän kuin tänä vuonna.

Jos juhannusaatto lasketaan mukaan, on arkivapaita alkavana vuonna yhdeksän.

Joulupäivän ja tapaninpäivän lisäksi myös itsenäisyyspäivä on ensi vuonna joulukuun arkivapaa, sillä se on keskiviikkona.

Vappua päästään juhlimaan ensi vuonna arkipäivänä

Arkivapaisiin kuuluu ensi vuonna myös vapunpäivä, jota vietetään maanantaina.

Toukokuussa myös helatorstai on arkivapaa.

Arkivapaisiin kuuluu myös huhtikuussa vietettävät pitkäperjantai sekä toinen pääsiäispäivä. Pitkäperjantai, toinen pääsiäispäivä ja helatorstai sijoittuvat joka vuosi arkipäiville.

Arkipäivälle sijoittuu myös juhannusaatto. Juhannusaatto ei ole kuitenkaan virallinen vapaapäivä, kuten ei myöskään ensi vuonna sunnuntaille sijoittuva jouluaatto.

Kuluvana vuonna useat vapaapäivät sijoittuivat viikonlopulle. Esimerkiksi uudenvuodenpäivä, vapunpäivä ja joulupäivä sijoittuivat viikonlopulle.

Vuonna 2024 sekä joulua että uuttavuotta tullaan viettämään keskellä viikkoa. Samoin itsenäisyyspäivä sijoittuu arkipäivälle perjantaihin. Sen sijaan vuoden 2024 loppiainen tulee olemaan lauantaina. Vuosi 2024 on myös karkausvuosi.