Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tieliikenteessä on kuollut tänä vuonna 185 ihmistä – määrä on todennäköisesti tilastointihistorian pienin

Suomen tieliikenteessä on kuollut tänä vuonna 185 ihmistä, kertoo Liikenneturva tiedotteessaan. Kuolleiden määrä perustuu Liikenneturvan keräämiin lehtitietoihin ja Tilastokeskuksen ennakkotietoihin.

Tieliikenteessä kuolleiden määrä on laskenut noin kymmenesosan viime vuoden vastaaviin tietoihin verrattuna.

Tieliikennekuolemien määrä tulee todennäköisesti jäämään tänä vuonna ensimmäistä kertaa tilastointihistoriassa alle kahdensadan, Liikenneturva arvioi.

Tieliikenneonnettomuuksia on tilastoitu vuodesta 1941 niin, että tilastointi kattaa kaikki tienkäyttäjäryhmät.

"Ei voida tehdä kauaskantoisia johtopäätöksiä"

Tutkimuspäällikkö Juha Valtonen Liikenneturvasta sanoo, että ennätysvuodesta huolimatta töitä liikenneturvallisuuden parantamiseksi riittää Suomessa edelleen.

– Yhden vuoden osalta ei vielä voi tehdä kauaskantoisia johtopäätöksiä, vaan liikenneturvallisuuden kurssi tulee saada pysyvästi laskuun, Valtonen sanoo tiedotteessa.

– Nollavision tavoitevuosi on 2050, ja jo vuoteen 2030 mennessä liikennekuolemien määrän tulisi jäädä alle sadan. Töitä sen eteen riittää siten edelleen tehtäväksi.

Nollavisio on yleiseurooppalainen tavoite liikenteestä, jossa ei kuolisi tai loukkaantuisi vakavasti yhtäkään ihmistä. Suomi on sitoutunut tavoitteeseen.

Liikenneturva huomauttaa, että nyt julkaistu Suomen tieliikenteessä kuolleiden määrä on ennakkoarvio, joka tulee vielä täsmentymään. Lopullinen luku selviää Liikenneturvan mukaan vasta runsaan vuoden päästä.