Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aerosmithin laulajaa Steven Tyleria syytetään alaikäisen seksuaalisesta hyväksikäytöstä 1970-luvulla

Rock-yhtye Aerosmithin nokkamiestä Steven Tyleria vastaan on nostettu kanne alaikäisen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Nyt 65-vuotiaan asianomistajan mukaan Tyler käytti häntä hyväksi vuosien ajan 1970-luvulla.

– (Hän) käytti rooliaan, asemaansa ja valtaansa tunnettuna muusikkona ja rock-tähtenä päästäkseen käsiksi, vietelläkseen, manipuloidakseen, hyväksikäyttääkseen ja tehdäkseen seksuaalista väkivaltaa asianomistajaa kohtaan kolmen vuoden ajan, kanteessa sanotaan.

Naisen mukaan Tylerille oli myönnetty hänen huoltajuutensa, kun hän oli 16-vuotias. Nainen väitti muusikon aloittaneen hänen kanssaan seksuaalisen suhteen hyväksikäyttämällä tätä asemaa

Oikeuskäytäntöjen vuoksi kanteessa ei tässä vaiheessa mainita Tyleria nimeltä. Kanteen nostanut nainen on kuitenkin täsmentänyt tiedotteessa, että kanne koskee Tyleria.

Tylerin muistelmat osana todistusaineistoa

Kanteessa viitataan myös Tylerin muistelmiin, joissa hän puhuu suhteestaan nimeämättömään nuoreen naiseen.

– (Nuoren naisen) vanhemmat rakastuivat minuun ja allekirjoittivat huoltajuuspaperit, jotta en tulisi pidätetyksi viedessäni hänet pois osavaltiosta, Tyler kuvasi muistelmateoksessa.

Muistelmissa kerrotaan Tylerin ottaneen tytön mukaan kiertueelleen.

Kanteen mukaan asianomistajaa hyväksikäytettiin ja hänelle annettiin alkoholia ja huumeita, kun hän matkusti Tylerin kanssa. Kanteen mukaan naisen tullessa raskaaksi vuonna 1975 Tyler painosti hänet tekemään abortin.

Juttu laitettiin vireille Los Angelesissa, missä toistaiseksi käytössä olevan lain mukaan alaikäisiin kohdistuvat seksuaalirikokset eivät vanhene. Laki poistuu käytöstä vuodenvaihteessa.

Tylerin edustajat eivät ole vastanneet uutistoimisto AFP:n yhteydenottoihin aiheen tiimoilta.