Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ukraina: Venäjällä riittää ohjuksia enää kahteen hyökkäysaaltoon

Venäjällä on ohjuksia enää kahta suurta hyökkäysaaltoa varten, Ukrainan sotilastiedustelun päällikkö, kenraalimajuri Kyrylo Budanov arvioi.

Telegram-viestipalvelussa julkaistussa viestissä Budanov kertoo Venäjällä olevan puute niin ballistisista Iskander- ja Kalibr -risteilyohjuksista, sekä varasto on hupenemassa X-101- ja X-555 -ohjusten osalta.

Budanovin mukaan venäläiset ovat vähentäneet iskuissaan käyttämien ohjusten lukumäärää "simuloidakseen" hyökkäystensä voimakkuutta.

Ukrainan tiedustelutietojen mukaan jokainen ohjusaalto vaatii 1–2 kuukauden mittaisen valmistelun. Budanov arvioi Venäjän joutuvan kriisiin käytettävissä olevien aseidensa osalta maaliskuuhun mennessä.

Jouduttuaan taistelukentällä takajalalle, on Venäjä erityisesti keskittynyt pommittamaan Ukrainan siviilejä ja kriittistä infrastruktuuria.

Ukrainan ja Venäjän taisteluiden tämänhetkinen painopiste, Bah'mutin kaupunki, on Budanovin mukaan suurilta osin tuhoutunut, mutta tilanne siellä ei ole Ukrainan kannalta "katastrofaalinen". Venäjä kärsii edelleen Budanovin mukaan raskaita tappioita kaupungissa ja sen lähialueilla.

– Uusi vuosi tuo ilon ja voiton Ukrainalle sekä vallanvaihdon Venäjällä, Budanov arvioi.