Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääomasijoitusyhtiö Triton on tehnyt kilpailevan tarjouksen Caverionista

Pääomasijoitusyhtiö Triton on tehnyt kilpailevan tarjouksen suomalaisen kiinteistöalan ja teollisuuden palveluyhtiö Caverionin osakekannasta. Kaupan myötä Caverion poistuisi Helsingin pörssistä.

Tarjous on korkeampi kuin North Holdings 3 -konsortion aiemmin tekemä tarjous, josta kerrottiin marraskuun alussa. Caverionin osakkeiden yhteenlaskettu arvo on Tritonin ostotarjouksen mukaan noin 1,1 miljardia euroa Caverionin hallussa olevia osakkeita lukuun ottamatta.

Triton tarjoaa osakkeenomistajille kahdeksan euroa osakkeelta, kun North Holdings 3 -konsortio tarjoaa seitsemää euroa.

– Tämä on noin 14 prosenttia enemmän kuin kilpaileva tarjous, sanoi Tritonin Mikael Aro sijoittajapuhelussa.

Caverionin kurssi nousi pörssissä hieman uutta tarjousta korkeammalle tasolle. Päivän päätteeksi kurssi asettui yli 16 prosentin nousun jälkeen 8,05 euroon.

North Holdings 3 -konsortioon kuuluvat pääomasijoitusyhtiö Bain Capital, Antti Herlinin perheen omistama sijoitusyhtiö Security Trading sekä Georg, Henrik ja Carl-Gustaf Ehrnroothin perheiden omistama sijoitusyhtiö Fennogens. Lisäksi mukana on Henrik Ehrnroothin perheen sijoitusyhtiö Corbis.

Security Trading, Fennogens ja Corbis ovat olleet Caverionin suuria osakkeenomistajia yhtiön perustamisesta saakka.

Caverionin tulevaisuus nähdään valoisana

Triton odottaa ostotarjouksen toteutuvan vuoden kolmannella tai neljännellä vuosineljänneksellä. Aron mukaan on myös mahdollista, että kauppa tapahtuisi jo toisella neljänneksellä.

Aro kertoi, että Triton on keskustellut Caverionin hallituksen kanssa, mutta ei avannut keskustelun sisältöä.

Caverionin hallitus suositteli marraskuussa osakkeenomistajille North Holdings 3 -konsortion ostotarjouksen hyväksymistä.

Caverionilla on noin 15 000 työntekijää kymmenessä maassa. Yhtiö perustettiin vuonna 2013 kiinteistö- ja teollisuuspalvelujen irtaannuttua YIT:stä.