Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yli kolmannes suomalaisista pohtii työpaikan vaihtoa – Baronan kyselyn mukaan toive paremmasta palkasta on suurin syy harkita uuden työn etsimistä

Runsas kolmannes eli 37 prosenttia työssäkäyvistä suomalaisista pohtii työpaikan vaihtoa, ja selvästi suurin syy vaihtopohdintoihin on palkka, ilmenee työnvälitysyhtiö Baronan teettämästä kyselystä.

Työpaikan vaihtamista pohditaan erityisen aktiivisesti nuoremmissa ikäryhmissä. Alle 40-vuotiaista vaihtoa harkitsee 44 prosenttia vastanneista.

Työpaikan tai alan vaihtamista kokonaan pohti tässä kyselyssä hiukan useampi kuin edellisellä kyselykerralla.

– Energiakriisi ja hintainflaatio odotetusti näkyvät työssäkäyvien ajatuksissa ja aikeissa. Valmius vaihtaa työpaikkaa tai koko alaa on vain lisääntynyt ja se näyttäisi osoittavan, että kansainvälisesti havaittu The Great Resignation -ilmiö ei jäänyt hetkelliseksi trendiksi vaan pysyväksi osaksi työelämää, arvioi Baronan toimitusjohtaja Lassi Määttä tiedotteessa.

Edelliseen kyselyyn verrattuna vastaajien kokemus omasta hyvinvoinnista on heikentynyt. Kaikista vastaajista 68 prosenttia sanoi kokevansa oman vointinsa hyväksi. Parhaat tulokset saatiin iäkkäimmässä ikäryhmässä, eli 60–67-vuotiailta, kun taas 18–29-vuotiailla meni heikoimmin.

Baronan valtakunnalliseen työelämätutkimukseen vastasi yli 2 000 työelämässä olevaa suomalaista. Aineiston keräsi Norstat marras-joulukuussa viime vuonna.