Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

EU:n alueelle tulleiden siirtolaisten määrä nousi viime vuonna 64 prosenttia edellisvuodesta

EU:n alueelle tulleiden siirtolaisten määrä nousi viime vuonna 64 prosenttia vuodesta 2021, kertoo Euroopan rajavirasto Frontex. Sen mukaan EU:n rajoilla laskettiin viime vuonna noin 330 000 rajanylitystä, mikä on eniten sitten vuoden 2016.

Siirtolaisten määrä on ollut Frontexin mukaan jyrkässä kasvussa jo kahtena peräkkäisenä vuotena. Viime vuonna noin puolet rajanylittäjistä oli kotoisin Afganistanista, Syyriasta ja Tunisiasta.

Frontexin mukaan syyrialaisten tulijoiden määrä noin kaksinkertaistui edellisvuoteen verrattuna. Heidän määränsä nousi noin 94 000:een.

Eniten rajanylityksiä tehtiin Länsi-Balkanin kautta. Frontexin mukaan merkittävä syy korkeisiin rajanylityslukuihin on se, että jo valmiiksi Länsi-Balkanin alueella olleet siirtolaiset ovat toistuvasti yrittäneet ylittää EU:n rajan.

Toiseksi suosituin reitti kulki Välimeren kautta. Sitä kautta EU:n alueelle saapui yli 100 000 siirtolaista.

Frontexin mukaan harvempi kuin joka kymmenes siirtolainen oli nainen. Alaikäisiä tulijoista oli noin yhdeksän prosenttia.