Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kiovaan tehty ohjusiskuja, kertovat Ukrainan viranomaiset

Ukrainan pääkaupungissa Kiovassa kuultiin aamulla useita räjähdyksiä, raportoivat paikalla olevat uutistoimisto AFP:n toimittajat.

Maan viranomaisten mukaan ohjuksia on ammuttu kohti kriittistä infrastruktuuria. Viranomaiset eivät ole kuitenkaan vielä kertoneet, mihin iskut ovat tarkalleen kohdistuneet.

Kyiv Postin mukaan Kiovassa on annettu ilmahälytys, mutta se annettiin poikkeuksellisesti vasta räjähdyksien jälkeen. Kiovan pormestari Vitali Klitshko on kehottanut pääkaupungin asukkaita hakeutumaan suojaan.

Toistaiseksi iskuissa ei ole raportoitu haavoittuneista. Ukrainska Pravda -lehden mukaan 18 taloa olisi vahingoittunut Kiovan alueella iskujen vuoksi.

Venäjä on viime syksystä lähtien tehnyt useita iskuja, jotka ovat kohdistuneet erityisesti Ukrainan sähkönjakeluun.

Taistelut myös muualla Ukrainassa ovat jatkuneet.

Harkovan pormestari Ihor Terehov kertoi viestipalvelu Telegramissa, että Venäjä olisi ampunut kaupunkiin ohjuksia varhain tänä aamuna.

Harkovan aluekuvernöörin mukaan tämä voi aiheuttaa sähkökatkoja Harkovassa ja sen lähialueilla.

Venäjän valtaamassa Melitopolissa Etelä-Ukrainassa on puolestaan kuultu voimakas räjähdys, verkkolehti Kyiv Independent kertoo.

ISW: Venäjän puolustusministeriön ja Wagnerin välillä kiistoja

Ajatushautomo Institute for the Study of Warin (ISW) mukaan Venäjän puolustusministeriö ja palkkasotilasryhmä Wagnerin johtaja Jevgeni Prigozhin ovat ajautuneet riitaan suljettujen ovien takana.

Ajatushautomon mukaan tähän viittaavat Soledarin suolakaivoskaupungin valtauksesta tällä viikolla annetut tiedotteet.

Aiemmin tällä viikolla Venäjän Wagnerin johtaja Prigozhin väitti palkkasotilaidensa ottaneen kaupungin pääosin haltuunsa.

Venäjän puolustusministeriö julkaisi perjantaina asiasta oman tiedotteensa.

ISW:n mukaan Venäjän puolustusministeriön tiedote herätti maassa kritiikkiä siksi, ettei siinä mainittu Wagnerin osuutta kaupungin valtauksessa. Myöhemmin ministeriö julkaisi uuden tiedotteen, jossa se mainitsi myös Wagnerin sotilaiden osuuden taisteluissa.

ISW myös toteaa, että useiden venäläisten sotilasbloggareiden mukaan puolustusministeriön ja Prigozhinin välillä on käynnissä valtataistelu suljettujen ovien takana.

Ukrainan mukaan taistelut Soledarissa jatkuvat

Se, kenen hallussa Soledar ylipäätään on, on ollut epäselvää.

Ukrainan viranomaiset kertoivat lauantaina, että Soledar olisi edelleen Ukrainan armeijan kontrollissa.

Aluekuvernööri Pavlo Kyrylenko sanoi televisiossa, että taistelut jatkuvat kuitenkin edelleen.

Ukrainan varapuolustusministeri Hanna Maljarin mukaan Venäjä on siirtänyt valtaosan joukoistaan Donetskin ympärillä Soledariin saadakseen kaupungin haltuunsa.

– Tämä on vaikea hetki sodassa, Maljar kuvasi uutistoimisto AFP:n mukaan.