Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Verkkokauppa.com antoi tulosvaroituksen ja aloittaa muutosneuvottelut – vaakalaudalla enintään 110 työpaikkaa

Kodintekniikkaa ja muita tuotteita verkossa ja myymälöissään myyvä Verkkokauppa.com antaa tulosvaroituksen ja aloittaa muutosneuvottelut sopeuttaakseen liiketoimintaansa vastaamaan laskenutta kysyntää.

Neuvottelujen piirissä on koko henkilöstö eli 770 ihmistä. Mahdolliset irtisanomiset, osa-aikaistukset sekä olennaiset muutokset työsopimuksiin koskevat enintään 110:tä henkilöä.

Tulosvaroituksessaan yhtiö tekee varastoonsa 1,6 miljoonan euron alaskirjauksen ja ilmoittaa tehostavansa valikoimaansa.

Yhtiön mukaan kuluttajaluottamus on heikentynyt merkittävästi viime keväästä alkaen. Samalla yleinen talouden epävarmuus, inflaatiopaineet sekä korkojen nousu ovat heikentäneet kuluttajien ostovoimaa.

Muutosneuvotteluilla Verkkokauppa.com tavoittelee henkilöstökustannusten osalta kuuden miljoonan euron vuotuista säästöä. Koko tulosparannusohjelman tavoite on kymmenen miljoonaa euroa vuositasolla.

– Verkkokauppa.com on hakenut kasvua historiansa alusta alkaen. Tällä hetkellä haastava markkinaympäristö ei anna edellytyksiä kasvuun, ja samalla kasvanut kustannustaso heikentää tuloksentekokykyämme. Nyt tehtävillä toimenpiteillä haluamme varmistaa yhtiön tulevaisuuden kannattavuuden, sanoo Verkkokauppa.comin toimitusjohtaja Panu Porkka tiedotteessa.

Porkan mukaan yhtiö on läpi vuoden toiminut kannattavuuden parantamiseksi.

– Jo tehtyjen toimien lisäksi nyt suunnitellut uudelleenjärjestelyt ovat välttämättömiä kilpailukyvyn parantamiseksi, henkilöstön joustavuuden lisäämiseksi ja kiinteiden kustannusten laskemiseksi, Porkka sanoo.

Yhtiö kertoi ennakkotietona, että viime vuoden viimeisen neljänneksen liikevaihto oli 155 miljoonaa euroa ja vertailukelpoinen liikevoitto 0,7 miljoonaa. Viime vuoden tilinpäätös julkaistaan 9. helmikuuta.