Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomalaiset ryntäsivät ostamaan lomamatkoja – nämä ovat kesän ja talven suosikkikohteet

Vuoden vaihtuminen on herättänyt suomalaiset haaveilemaan lomasta. Esimerkiksi matkatoimisto Tjäreborg kertoo, että lomamatkojen varausmäärät yli kaksinkertaistuivat vuoden ensimmäisellä viikolla joulukuun puoliväliin verrattuna.

Lomalennoilla toteutettavissa matkapaketeissa tämän hetken varatuimmat talvikohteet täyttöasteella mitattuna ovat Phuket ja Madeira. Matkustajamäärältään suurimmat lomakohteet ovat Kanariansaarilla.

Reittilennoilla toteutettavien matkapakettien suosituin kohde on Espanjan Costa del Sol. Kovasti suosittuja ovat myös kaukolomakohteet Mauritius ja Malediivit.

– Suomalaisilla on edelleen paljon pandemian jälkeistä patoutunutta matkustusintoa. Tiedämme myös, että lomamatkoista ei ensimmäisenä luovuta talouden tiukentuessakaan, sanoo tiedotteessa Tjäreborgin maajohtaja Jessica Virtanen.

Virtasen mukaan tammikuu on käytännössä loppuunmyyty joitakin hajapaikkoja lukuun ottamatta. Hän sanoo, että myös helmikuun hiihtolomaviikot kiinnostavat kovasti suomalaisia matkaajia, erityisesti suorien maakuntalentojen osalta.

Tjäreborgin omien varaustilastojen mukaan tulevasta kesästä on tulossa jonkinlainen Kreikka-kesä.

Koronapandemiaa edeltäneinä vuosina Tjäreborgilla valitsi kohteekseen Kreikan noin viidennes asiakkaista. Tulevalle kesälle Tjäreborg odottaa kysynnän kasvua ja lähes 40 prosentin asiakasosuutta.

Kaikkiaan Tjäreborgin kesäkohteiden top-5-lista näyttää tältä: Kreeta, Rodos, Kypros, Mallorca ja Parga.