Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Alec Baldwin saa syytteen kuolemantuottamuksesta – ampui vahingossa kuvaajan elokuvan harjoituksissa

Yhdysvaltalainen näyttelijä Alec Baldwin saa syytteen kuolemantuottamuksesta ammuttuaan kuvaajan lännenelokuva Rustin harjoituksessa toissavuonna, kertoi syyttäjä torstaina.

Baldwin oli harjoittelemassa kohtausta käsiaseella, jossa piti olla vain paukkupanoksia. Aseessa oli kuitenkin oikea luoti. Ase laukesi, jolloin kuvaaja Halyna Hutchins kuoli ja ohjaaja Joel Souza haavoittui. Ampuminen tapahtui lokakuussa 2021.

Aseista vastannut Hannah Gutierrez Reed saa syytteen niin ikään kuolemantuottamuksesta.

New Mexicon osavaltion piirisyyttäjän Mary Carmack-Altwiesin mukaan tutkimusten jälkeen on riittävästi todisteita rikossyytteen nostamiseksi Baldwinia ja muita Rustin kuvausryhmän jäseniä vastaan.

Baldwin on toistuvasti sanonut, että hänelle oli kerrottu, että ase ei ollut ladattu.

Näyttelijän asianajaja Luke Nikas luonnehti syytettä "kauheaksi oikeusmurhaksi".

– Baldwinilla ei ollut mitään syytä uskoa, että aseessa tai missään elokuvan kuvauspaikalla oli oikea luoti, Nikas sanoi.

Elokuvan apulaisohjaaja David Halls ojensi aseen Baldwinille ja sanoi aseen olevan "kylmä" eli turvallinen. Halls on suostunut myöntämään syyllistyneensä hengenvaarallisen aseen huolimattomaan käsittelyyn.

Viime marraskuussa kerrottiin, että Baldwin oli nostanut kanteen neljää Rust-elokuvan parissa työskennellyttä ihmistä vastaan. Baldwinin näkemys on, että nelikon huolimattomuuden vuoksi hän tuli ampuneeksi kuvaaja Halyna Hutchinsin elokuvan kuvauksissa.