Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

IS: Ähtärin pandojen saama raha tarkentunut kolmeen miljoonaan euroon – hallituslähteet: "ulkopoliittinen intressi"

Ähtärin kaupunki on saamassa osana lisätalousarviota eläinpuiston tukemiseen kolme miljoonaa euroa, kertoo Ilta-Sanomat hallituslähteisiinsä perustuen.

Valtiovarainministeriön pohjaesityksessä Ähtärin pandoille esitettiin viittä miljoonaa euroa, mutta summa on IS:n mukaan tarkentunut kolmeen miljoonaan. Lehden tietojen mukaan kaikki hallituspuolueet ovat kuitanneet pandarahat.

Hallituslähteistä muotoillaan Ilta-Sanomille, että on ulkopoliittinen intressi sille, että Ähtärin eläinpuisto ei joudu vaikeuksiin pandojen takia. Pandat on luovutettu Suomeen Kiinasta.

Yle kertoi aiemmin viidestä miljoonasta

Yle kertoi aiemmin tietojensa mukaan, että valtiovarainministeriön pohjaesityksessä Ähtärin pandoille esitetään viittä miljoonaa euroa. Raha käytettäisiin eläinpuiston pandatoiminnan muuttamiseksi säätiöksi.

Ähtärin eläinpuiston toimitusjohtaja Arja Väliaho kertoi Ylelle, että osakeyhtiömalli on ollut lajiensuojelutyölle haastava ja säätiömalli olisi tarkoituksenmukaisempi. Väliahon mukaan malli mahdollistaisi ulkopuolisen tuen lajiensuojeluun.

Ylen mukaan raha takaisi pandojen jäämisen Suomeen vuosiksi eteenpäin.

HS: Hallituksessa ihmetellään rahoja 

Helsingin Sanomat kertoi myös aiemmin, että sen tietojen mukaan useat hallituspuolueet ovat ihmetelleet, miksi valtiovarainministeri Annika Saarikon (kesk) johtama valtiovarainministeriö on hyväksynyt lisätalousarvion niin sanottuun pohjaesitykseen jopa viisi miljoonaa euroa pandoille.

HS:n tietojen mukaan pandojen määrärahasta ei kuitenkaan ole varsinaisesti neuvoteltu ennen kuin nyt. Lehden mukaan pandoille esitetyt rahat ovat herättäneet ihmetystä siksi, että esimerkiksi hoitojonoihin valtiovarainministeriö ei ole esittänyt euroakaan.

Etenkin vasemmistopuolueissa ihmetellään HS:n mukaan, miten pandat voivat syödä viiden miljoonan euron edestä vuodessa. Lehti kertoo, että rahat on tiettävästi tarkoitus ohjata ylipäätään Ähtärin eläinpuistolle, mutta nimenomaan pandat tulevat puistolle erityisen kalliiksi.