Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomalaiset pitävät vapaata mediaa tärkeänä demokratialle – luotettavalla tiedolla merkitystä myös henkiselle huoltovarmuudelle

Lähes kaikki suomalaiset pitävät vapaata mediaa tärkeänä toimivan demokratian kannalta. Suomalaisista 93 prosenttia pitää vapaan median demokratiamerkitystä tärkeänä, ja peräti 74 prosenttia arvioi merkityksen erittäin tärkeäksi, kertoo Medialiitto tiedotteessaan.

Luvut selviävät Medialiiton tekemästä mielipidetutkimuksesta, johon vastasi 1 000 suomalaista.

Vastanneista 94 prosenttia pitää tärkeänä, että Suomessa säilyy vahva ja monipuolinen, suomalaisia sisältöjä tuottava mediatarjonta. Tätä erittäin tärkeänä pitävien osuus on kasvanut vuoden 2015 mittauksen 47 prosentista tuoreimman mittauksen 61 prosenttiin.

Vastaajista 92 prosenttia pitää vapaan median tuottamaa luotettavaa tietoa tärkeänä tai erittäin tärkeänä suomalaisten henkiselle huoltovarmuudelle poikkeusoloissa ja kriisitilanteissa. Yhtä suuri osuus katsoo lukutaidon kannalta tärkeäksi, että Suomessa julkaistaan lapsille ja nuorille suunnattua mediaa.

Vastanneista 78 prosenttia pitää tärkeänä, että saa kotimaisesta erikoistuneesta mediasta tietoa omasta alasta tai harrastuksesta.

IROResearch Oy toteutti tutkimuksen 7.–14. joulukuuta internetin kuluttajapaneelilla.