Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Verkkomedia Meduza julistettiin ei-toivotuksi järjestöksi Venäjällä

Latviasta käsin toimiva, itsenäinen venäläismedia Meduza, on julistettu ei-toivotuksi järjestöksi Venäjällä, uutisoi muun muassa uutistoimisto Interfax.

– On osoitettu, että sen toiminta uhkaa perustuslaillisen järjestyksen perustaa ja Venäjän federaation turvallisuutta, Venäjän valtakunnansyyttäjänvirasto ilmoittaa lausunnossaan.

Meduza julistettiin Venäjällä "ulkomaiseksi agentiksi" vuonna 2021.

Nyt annettu julistus tarkoittaa käytännössä, että Venäjä katsoo yhteistyön Meduzan kanssa laittomaksi niin rajojensa sisällä kuin niiden ulkopuolella.

Meduza tuomitsi Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan pääkirjoituksellaan, minkä jälkeen viestimiä Venäjällä valvova Roskomnadzor esti venäläisten pääsyn Meduzan verkkosivuille.

Meduza on koostanut sivuilleen muilta venäläistoimittajilta saamiaan solidaarisuuden osoituksia.

– Meduzan julistaminen ei-toivotuksi järjestöksi on mielestäni epärehellistä ja epäreilua. Meduza työllistää rehellisiä toimittajia jotka vastuullisesti täyttävät ammatillisen velvollisuutensa Venäjän kansalle. Päätös on peruttava, viime vuonna lakkautetun Eho Moskvy -radiokanavan päätoimittajana toiminut Aleksei Venediktov kirjoittaa.

– Jokainen Venäjälle saapuva Meduzan toimittaja tai muu työntekijä voi joutua vankilaan, maanpaossa oleva venäläismedia Republicin päätoimittaja Dmitri Kozelev toteaa.

– Tämä ei ole vahva hallitus, vaan heikko. Vahva hallitus ei taistele toimittajia vastaan, ei hiljennä kriitikoita, ei syytä peiliä. Journalismi ei voi olla rikos, hän jatkaa.