Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ankeriaita salakalastanut Ruotsin pääministerin valtiosihteeri jättää tehtävänsä – "Ymmärrän, kuinka sopimatonta oli kalastaa ilman lupaa"

Luvatta ankeriaita kalastanut Ruotsin pääministerin Ulf Kristerssonin valtiosihteeri PM Nilsson on kertonut jättävänsä tehtävänsä. Hän kertoo asiasta Facebookissa.

Nilsson kertoo pyytäneensä jo aiemmin anteeksi puolitoista vuotta sitten tapahtunutta ankeriaankalastusta sekä siihen liittyviä matkoja.

Nilsson tuomittiin äskettäin päiväsakkoihin ankeriaan salakalastuksesta. Hän kertoo maksaneensa jo sakot.

– Ymmärrän, kuinka sopimatonta oli kalastaa ankeriaita ilman lupaa, hän kirjoittaa.

Hän on aiemmin myöntänyt valehdelleensa poliisille, että ankeriasrysät eivät olleet hänen omiaan. Muutamaa päivää myöhemmin hän katui ja otti yhteyttä poliisiin.

Viime päivinä useat mediat ovat kertoneet Nilssoniin kohdistuvasta uudesta esitutkinnasta, joka koskee lajien suojeluasetuksen rikkomista.

– Olen nyt lukenut tiedotusvälineistä, että minusta on tehty myös rikosilmoitus lajien suojeluasetuksen, tärkeän lain, jonka tarkoituksena on estää suojeltujen lajien kauppaa, rikkomisesta, Nilsson kirjoittaa.

Hän sanoo, ettei itse tiedä, mistä ilmoituksessa on kyse. Lisäksi hän painottaa, ettei saisi tätä tietoa poliisilta, koska olisi itse tutkinnan kohteena, jos tieto rikosilmoituksesta pitää paikkansa.

Uutistoimisto TT on ollut asiasta yhteydessä poliisiin, mutta poliisi ei ole vahvistanut Nilssonin olevan osa tutkintaa.

Kristersson ymmärtää päätöksen

Pääministeri Kristersson kertoo ymmärtävänsä valtiosihteerinsä päätöksen, mutta sanoo olevansa pahoillaan siitä, että Nilsson lähtee hänen lähipiiristään.

– Tietenkin minusta on surullista, että tämä tilanne on syntynyt, mutta ymmärrän hänen päätöksensä, Kristersson kommentoi kirjallisesti uutistoimisto TT:lle.

– Nilsson on ollut arvostettu työntekijä tiimissä ja erittäin pätevä henkilö. Tulemme kaipaamaan häntä, pääministeri jatkoi.

TT on pyytänyt kommenttia myös sosiaalidemokraattien oikeuspoliittiselta puhemieheltä Ardalan Shekarabilta.

Oppositio oli vaatinut PM Nilssonin eroa ankeriasskandaalin vuoksi. Sosiaalidemokraatit ovat lisäksi tehneet kantelut valtiopäivien perustuslakivaliokunnalle sekä Nilssonin matkoista että Kristerssonista saadakseen selvityksen valtiosihteerin työsuhteen ja turvaselvityksen etenemisestä.

– Pääasiassa reagoimme siihen, että valtiosihteeri valehteli viranomaisille, Shekarabi sanoi.