Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomeen halutaan satoja uusia ampumaratoja: "Kattava verkosto on välttämätön"

Eduskunnan puolustusvaliokunta haluaa Suomeen yhteensä 1 000 ampumarataa. Tällä hetkellä Puolustusvoimilla on Suomessa 36 ampumarataa, jotka eivät sijaitse tasaisesti koko maassa. Lisäksi eri puolilla Suomea on noin 670 siviilirataa.

Valiokunta katsoo puolustusministeriölle antamassaan lausunnossa, että valtakunnallisesti kattava ampumarataverkosto on välttämätön. Vaatimustaan valiokunta perustelee turvallisuusviranomaisten, reserviläisten, metsästäjien, urheiluampujien ja muiden ammunnan harrastajien toiminnan turvaamisella.

– Suomen puolustusjärjestelmän uskottavuus on viime kädessä kiinni osaavasta ja koulutetusta reservistä. Reserviläiskoulutuksessa ampumataidon ylläpitäminen kivääriradoilla on tärkeää, valiokunnan puheenjohtaja Antti Häkkänen (kok.) korostaa tiedotteessa.

Hän huomauttaa, että ampumaharjoittelun on oltava mahdollista eri puolilla maata ilman kohtuuttomia matka-aikoja ja -kustannuksia.

Valiokunnan mielestä toimenpiteet yhteensä 1 000 ampumaradan saamiseksi on luontevaa tehdä seuraavassa hallitusohjelmassa.

Valiokunta vaatii lisäksi, että ampumaratojen ympäristölupaprosesseja pitää tuntuvasti nopeuttaa nykyisestä.

– Lupaprosessit ovat pahimmillaan kestäneet lähes 20 vuotta, Häkkänen kommentoi.