Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Olkiluoto 3:n koekäyttö jatkuu maanantaina – Tekniikka ja Talous: Sähköä tuotetaan pääosin täydellä teholla helmikuussa

Säännöllinen sähköntuotantoon on tarkoitus aloittaa 11. maaliskuuta.

Olkiluodon ydinvoimalaitoksen kolmosreaktorin koekäyttö jatkuu täydellä teholla maanantaina.

– Tällä hetkellä tilanne näyttää siltä, että sähköntuotanto jatkuu 6. helmikuuta alkaen, ja OL3 tuottaa sähköä helmikuun ajan pääosin täydellä teholla, Teollisuuden Voiman (TVO) viestintäpäällikkö Johanna Aho kertoo Tekniikka ja Talous -lehden haastattelussa.

Ahon mukaan kaikki on sujunut suunnitelmien mukaan.

Olkiluoto 3:n koekäyttö keskeytyi 10. tammikuuta huoltotöiden takia. Tekniikan ja Talouden mukaan Olkiluoto 3:n kaikkiin neljään syöttövesipumppuun on nyt vaihdettu uudet, mitoitukseltaan kestävämmät juoksupyörät. Niiden asennus sujui ongelmitta.

Suunnitelmien mukaan Olkiluoto 3:n on tarkoitus aloittaa 11. maaliskuuta säännöllinen sähköntuotanto.

Tekniikan ja Talouden mukaan Olkiluoto 3 tuottaa sähköä vuodessa noin 12 terawattituntia, mikä riittää esimerkiksi 5,2 miljoonan kerrostaloasunnon lämmittämiseen tai 3,6 miljoonan sähköauton lataustarpeeseen.

Energiateollisuuden toimitusjohtaja Jukka Leskelä kuvailee Tekniikalle ja Taloudelle, että Olkiluoto 3:n paluu on mieluinen uutinen koko Suomen sähköjärjestelmän kannalta.

– Tilanne näyttää hirveän paljon paremmalta, miltä se näytti vielä kaksi kuukautta sitten. Olkiluoto 3:lla on siinä iso rooli, Leskelä sanoo.