Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Harri Puhjolle elinkautinen murhasta – vaani ex-naisystäväänsä rappukäytävässä ja iski puukolla yli 30 kertaa

Espoossa ex-naisystävänsä murhannut Harri Puhjo, 59, on tuomittu elinkautiseen vankeuteen.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus langetti Puhjolle tiistaina tuomion murhasta, laittomasta uhkauksesta, lähestymiskiellon rikkomisesta ja vainoamista.

Oikeuden mukaan Puhjo tappoi entisen naisystävänsä tämän kotitalossa Espoon Haukilahdessa helmikuussa 2022 erityisen raa'alla ja julmalla tavalla.

Oikeuden tuomiosta käy ilmi, että Puhjo iski veitsellä yli 30 kertaa eri puolille kehoa. Ennen hyökkäystä Puhjo oli vaaninut naista tämän kodin rappukäytävässä huomattuaan naisen miesystävän auton olleen pysäköitynä parkkipaikalla.

Tekohetkellä Puhjo oli määrätty lähestymiskieltoon.

Nainen yritti puolustautua ja paeta tilanteesta. Hän joutui lopulta käpertymään sikiöasentoon. Teko päättyi vasta, kun ulkopuolinen henkilö puolusti naista lyömällä Puhjoa metallisella kävelykepillä selkään.

Syyttäjän mukaan Puhjo oli vainonnut naista muun muassa 177 WhatsApp-viestillä. Hän oli myös uhannut tappaa naisen useasti. Yhden uhkauksen hän teki naisen kieltäydyttyä seksistä keväällä 2021. Naisen perhe oli perillä tyttären ahdingosta, sillä uhri kertoi tilanteesta avoimesti vanhemmilleen ja sisaruksilleen.

Puhjo ja nainen olivat tavanneet kehonrakennuspiireissä.

Puhjo myönsi teonkuvauksen muun muassa puukotusten määrän osalta, mutta kiisti teon olleen suunniteltu ja raaka.

Elinkautistuomion lisäksi Puhjo tuomittiin korvaamaan naisen vanhemmille 8 000 euroa kummallekin ja kahdelle sisarelle 5 000 euroa kummallekin. Lisäksi hän joutuu maksamaan useita tuhansia euroja korvauksena muun muassa uhrin hautajaisjärjestelyistä, omaisten oikeudenkäyntikuluista sekä ansionmenetyksistä.