Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutta tietoa tapaus Isosta Omenasta: 35-vuotias nainen oli poistettu kauppakeskuksesta jo kaksi kertaa tammikuun aikana

Länsi-Uudenmaan poliisi on kuulustellut toistamiseen miestä, joka pyysi turvallisuusalan työntekijät paikalle ennen 35-vuotiaan naisen menehtymiseen kauppakeskus Isossa Omenassa johtanutta tilannetta.

Tiedätkö omat oikeutesi? Näillä perusteilla vartija voi poistaa sinut kauppakeskuksesta – Pelkkä höpöttäminen ei riitä

IS: Poliisilla on uusi todistaja Ison Omenan kuolemantapauksesta – näki läheltä kohtalokkaan tilanteen, jossa naisesta tehtiin häiriöilmoitus

Monesta entisestä vartijasta tulee hyvä poliisi, sanoo komisario – "Jos jää alle yhden pisteen kuntotesteissä, saa sinne jäädäkin"

Tutkinnanjohtaja Jyrki Kallio kertoo, että mies on kertonut omasta näkökulmastaan kattavasti siitä, mitä naisen kiinniottoa edelsi. Mies on sanonut kokeneensa naisen toistuvat lähestymiset ahdistavaksi, mutta hän ei ollut pyytänyt naista poistettavaksi kauppakeskuksesta.

− Mies kertoi, että nainen oli lähestynyt häntä kauppakeskuksessa lukuisia kertoja jo ennen päivän 7.1. tapahtumia. He tiesivät toisensa nimenomaan näiden naisen aloitteesta eri päivinä tapahtuneiden lähestymisten kautta, Kallio sanoo.

Avarn Securityn rikosvyyhdissä epäilty järjestyksenvalvoja kuoli vain parikymppisenä – IL: Omaiset oikovat kuolemaan liittyviä huhuja

Tiedätkö omat oikeutesi? Näillä perusteilla vartija voi poistaa sinut kauppakeskuksesta – Pelkkä höpöttäminen ei riitä

Ruumiinavauksen alustava lausunto valmistui – Poliisi: Isossa Omenassa kuollut 35-vuotias nainen ei menehtynyt tukehtumalla

Kauppakeskuksessa työskentelevät turvallisuusalan työntekijät olivat auttaneet miestä jo aiemmin muutamissa tilanteissa, joissa nainen ei ollut poistunut miehen luota, vaikka hän oli kokenut lähestymiset ahdistavina ja tuonut tämän hänelle esiin. Poliisilla on tiedossa kaksi aiempaa tapausta, jossa nainen on kuluvan vuoden aikana poistettu Ison Omenan kauppakeskuksesta.

Mies on kertonut, että naisen toiminta ei ole ollut hänestä fyysisesti uhkaavaa. Miehen kertoman mukaan on ollut yksittäinen tilanne, jossa nainen oli ottanut häntä käsivarresta kiinni. Tilanteesta ei aiheutunut miehelle minkäänlaisia vammoja.

Nainen oli liittynyt kutsumatta miehen seuraan myös kohtalokkaana päivänä. Mies oli kertomansa mukaan kääntynyt tilanteessa jälleen turvallisuusalan työntekijöiden puoleen, jotta he auttaisivat häntä poistumaan paikalta ilman, että nainen seuraa hänen perässään. Mies ei ollut pyytänyt naisen poistamista kauppakeskuksesta, vaan ennen kaikkea sitä, että vartijat olisivat naisen seurassa vähintään sen ajan, että hän itse ehtii kauemmas paikalta.

Yksi turvallisuusalan työntekijä oli lähtenyt yhdessä miehen kanssa pois tilanteesta ja nainen käveli heidän perässään pienen välimatkan päässä. Kaksi muuta turvallisuusalan työntekijää tulivat naista vastaan ja pysäyttivät naisen. Tästä käynnistyi nyt tutkinnan kohteena oleva tapahtumasarja. Mies, jota poliisi on tutkinnassa kuullut todistajana, ei nähnyt mitä kiinniottotilanteessa tapahtui, kun hän itse jatkoi matkaa toisaalle.

Poliisin tutkinnassa on selvinnyt sivullinen henkilö, joka on todennäköisesti nähnyt sekä naisen ja miehen aiempia kohtaamisia että kiinniottoa edeltäneen tilanteen. Hänen henkilöllisyytensä on poliisin tiedossa, mutta häntä ei vielä ole pystytty kuulemaan. Poliisi pyrkii kuulemaan häntä lähiaikoina.