Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kiinteistöpalveluyhtiö Caverionin vahva tuloskunto jatkui loppuvuonna – sijoitusyhtiöt ovat nokitelleet toistensa ostotarjouksia yhtiöstä

Kiinteistöalan ja teollisuuden palveluyhtiö Caverionin tulos kasvoi loppuvuonna. Yhtiön tulos ilman kertaeriä nousi loka–joulukuussa lähes 29 prosenttia vuoden takaisesta 38,7 miljoonaan euroon.

Koko vuonna 2022 yhtiön tulos ilman kertaeriä kasvoi noin 21 prosenttia lähes 106 miljoonaan euroon. Toimitusjohtaja Jacob Götzschen mukaan kertaeristä oikaistu tulos oli yhtiön pörssihistorian paras.

Myös yhtiön liikevaihto jatkoi loppuvuonna kasvuaan ollen koko vuonna yli 2,3 miljardia euroa.

Götzsche arvioi tilinpäätöstiedotteessa, että yhtiön kannattavuutta on parantanut aiempaa parempi projektien riskinhallinta. Yhtiö arvioi, että myönteinen kehitys jatkuu myös tänä vuonna erityisesti sen palveluliiketoiminnassa. Taloudellinen epävarmuus, jonka Venäjän käynnistämä hyökkäys Ukrainaan on aiheuttanut, voi kuitenkin heikentää halua uudisrakentamiseen. Tämä voi Caverionin mukaan vaikuttaa yhtiön tuleviin projekteihin.

Sijoitusyhtiöt jättivät kilpailevia tarjouksia

Caverionin osakekurssi kääntyi viime vuonna voimakkaaseen nousuun sen jälkeen, kun kaksi sijoitusyhtiötä ilmoitti olevansa kiinnostuneita ostamaan yhtiön koko osakekannan. North 3 Holdings jätti yhtiöstä ensin tarjouksen, mihin vastasi sittemmin pääomasijoitusyhtiö Triton. Lopulta North 3 Holdings korotti vielä aiempaa tarjoustaan. Yhtiön hallitus on suositellut osakkeenomistajia hyväksymään North 3 Holdingsin tarjouksen.

Yhtiön hallitus esittää viime vuoden osingoksi 20 senttiä per osake.