Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sovun rakentaminen kaupan alan työriitaan jatkuu tänään – "Edistytty on, mutta maalissa ei vielä olla"

Kaupan alan työriidan sovittelu jatkuu tänään iltapäivällä.

Palvelualojen ammattiliitto PAM ja Kaupan liitto eivät päässeet sopuun perjantaina ja lauantaina järjestetyissä neuvotteluissa. Lauantaisten neuvottelujen jälkeen valtakunnansovittelijan toimisto kertoi Twitterissä, että sovittelussa on edistytty, mutta maalissa ei vielä olla.

– Nyt pieni lepo ja huomenna jatketaan, PAMin puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen tviittasi lauantai-iltana.

Kaupan alan työehtosopimus- ja palkkaneuvotteluja on käyty tammikuun puolivälistä lähtien.

Ensi viikolle kaavailtu lakkoja

Työtaistelutoimiin on jo kertaalleen ryhdytty neuvottelujen jouduttamiseksi.

Tämän viikon torstaina ja perjantaina lakkoiltiin 160:ssa Keskon ja S-ryhmän marketissa sekä Keskon logistiikkapalvelujen alueterminaaleissa. Nämä lakot päättyivät lauantaiaamuna kello viisi.

Jos osapuolet eivät tänään saa aikaan sovintoa, seuraava kaupan alan lakko alkaa maanantaina 13. helmikuuta kello viisi aamulla. Lakko koskisi varastoja, ja sen piirissä olisi 47 toimipaikkaa ja noin 4 000 työntekijää sekä varasto- ja kuljetusesihenkilöä. Lakko kestäisi torstaiaamuun 16. helmikuuta saakka.

Laajempi markettilakko taas olisi tulossa 16.–18. helmikuuta. Tuolloin lakko koskisi 415:tä toimipaikkaa, joissa työskentelee noin 26 000 ihmistä. Lakon piirissä olisivat muun muassa kaikki Suomen K-Citymarketit, Prismat ja Lidlit.