Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Israel sanoo laillistavansa kansainvälisen lain näkökulmasta laittomia siirtokuntia, Rihanna palasi keikkalavoille Super Bowlin väliaikashow'n tähtenä

Lue koosteesta tärkeimmät uutiset aamuksi.

Kaupan alan työriitaan sopu - lakot peruuntuivat

Kaupan alan työriitaan on saatu sopu, valtakunnansovittelija kertoi myöhään sunnuntaina Twitterissä.

Työriidan osapuolten eli Palvelualojen ammattiliitto PAMin ja Kaupan liiton hallitukset hyväksyivät neuvottelutuloksen sunnuntai-iltana.

Sovun myötä kaupan alalle julistetut lakot sekä ylityökiellot, vuoronvaihtokiellot ja tilapäisten siirtojen kiellot peruuntuvat.

Hyväksytty työehtosopimus nostaa alan palkkoja 1.6.2023 alkaen 105 euroa ja 1.6.2024 alkaen 60 euroa. Lisäksi työntekijöille maksetaan huhtikuun palkanmaksun yhteydessä 400 euron suuruinen kertaerä. Työehtosopimusratkaisun yksityiskohtaisempi sisältö julkaistaan alkuviikosta.

AKT:n ja työnantajaosapuolten sovittelut jatkuvat tänään

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT:n ja työnantajaosapuolten sovittelut jatkuvat tänään kello 16 alkaen.

AKT neuvottelee ahtaajien työehtosopimuksista Satamaoperaattorit ry:n kanssa. Jos alalle ei tänään tai huomenna saada sopua, ahtausalan lakko alkaa keskiviikkona 15. helmikuuta kello kuusi ja on voimassa toistaiseksi.

AKT neuvottelee myös kuorma-autoalan ja terminaalitoiminta-alan sopimuksista Autoliikenteen Työnantajat ALT:n kanssa sekä säiliöauto- ja öljytuotealan sopimuksista Öljytuote ry:n kanssa.

Näillä aloilla lakot uhkaavat niin ikään keskiviikosta alkaen.

Saksan ulkoministeri Baerbock vierailee Suomessa tänään ja huomenna

Saksan ulkoministeri Annalena Baerbock vierailee Suomessa tänään ja huomenna. Baerbock saapuu vierailulle Suomen ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) kutsusta.

Ulkoministeriön mukaan Baerbock ja Haavisto keskustelevat ajankohtaisista ulko- ja turvallisuuspoliittisista kysymyksistä, Venäjän laittomasta hyökkäyksestä Ukrainaan sekä Suomen Nato-jäsenyydestä. Keskusteluaiheisiin kuuluu myös ilmasto- ja turvallisuusteemat sekä muut kahdenväliset asiat.

Baerbock tapaa vierailun aikana myös presidentti Sauli Niinistön sekä vierailee kallioväestönsuojassa.

Israel sanoo laillistavansa kansainvälisen lain näkökulmasta laittomia siirtokuntia

Israelin turvallisuusneuvosto julkisti sunnuntaina aikovansa laillistaa yhdeksän siirtokuntaa miehitetyllä Länsirannalla.

Pääministeri Benjamin Netanjahu sanoi, että tämä tehdään reaktiona hyökkäyksiin, joita Itä-Jerusalemissa on nähty viime aikoina. Yhdessä näistä kuoli kolme israelilaista.

Israel miehitti Palestiinalaisalueisiin kuuluvan Länsirannan 1967. Palestiinalaisalueille perustetut siirtokunnat ovat kansainvälisen lain näkökulmasta laittomia.

Pääasiassa juutalaisten siirtolaisten perustamat niin kutsutut "villit" siirtokunnat on alun perin perustettu ilman Israelin hallituksen lupaa. (Lähde: AFP)

Presidentti Biden määräsi Yhdysvalloissa ampumaan alas lentävän esineen jälleen

Yhdysvaltain asevoimat on jälleen ampunut alas korkealla liikkuneen esineen. Tuorein tapaus on sattunut Huronjärvellä, joka on yksi Yhdysvaltojen ja Kanadan rajalla sijaitsevista Isoistajärvistä.

Yhdysvallat on kertonut, että presidentti Joe Biden oli määrännyt ampumaan esineen alas. Presidentin hallinnon virkamiehen mukaan ampuminen tehtiin varmuuden vuoksi.

Perjantaina kerrottiin vastaavasta tapauksesta Alaskassa ja lauantaina Kanadassa. Lisäksi Yhdysvalloissa on pariin otteeseen suljettu paikallisia ilmatiloja viikonlopun aikana. (Lähde: AFP)

Uudessa-Seelannissa kymmenet tuhannet ilman sähköä myrskyn jäljiltä

Tuhannet kodit ovat ilman sähköä Uudessa-Seelannissa trooppisen myrskyn iskettyä maan pohjoisosaan.

Vaikka myrsky on heikentynyt aiemmasta syklonin vahvuudestaan, sen tuomat kovat tuulet ja sade ovat edelleen erittäin vaarallisia.

Maan viidelle pohjoiselle alueelle on julistettu hätätila.

Noin 58 000 ihmistä maan Pohjoissaarella on ilman sähköä. Viranomaiset ovat varoittaneet, että sähköverkon palauttamiseen voi mennä päiviä.

Air New Zealand -lentoyhtiö sanoo peruneensa toistaiseksi yli 500 lentoa. (Lähde: AFP)

Rihanna palasi keikkalavoille Super Bowlin väliaikashow'n tähtenä

Poptähti Rihanna palasi keikkalavoille usean vuoden tauon jälkeen esiintymällä Super Bowlin väliajalla.

Yhdentoista kappaleen hittikimara sisälsi laulajan kuuluisimpia kappaleita kuten Umbrella, Diamonds, Rude Boy ja Only Girl (In the World).

Rihanna luotti valovoimaansa, eikä lavalla nähty muita artisteja hänen lisäkseen. Sen sijaan tähti esiintyi kymmenien, ellei satojen taustatanssijoiden kanssa.

Amerikkalaisen jalkapallon vuosittainen Super Bowl -ottelu väliaikaesiintymisineen on yksi maailman seuratuimpia urheilutapahtumia.