Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Youtuben pitkäaikainen toimitusjohtaja jättää tehtävänsä

Internetin suosituinta videopalvelua Youtubea lähes vuosikymmenen johtanut Susan Wojcicki jättää toimitusjohtajan tehtävänsä.

Yhdysvaltain Piilaakson teknologiayhtiöiden näkyvimpiin naisjohtajiin kuuluva Wojcicki siirtyy neuvoa-antavaan rooliin Youtuben omistavan Googlen ja sen emoyhtiö Alphabetin sisällä.

Wojcicki on ollut mukana Googlen toiminnassa sen perustamisesta lähtien lähes neljännesvuosisadan, ja Youtubea hän johti yhdeksän vuotta. Hakukoneyhtiö Googlen perustajat Sergey Brin ja Larry Page pystyttivät yhtiönsä vuonna 1998 alkujaan Wojcickin kodin autotalliin, ja vuotta myöhemmin Wojcicki aloitti Googlen ensimmäisenä markkinointipäällikkönä.

– Tänään, oltuani lähes 25 vuotta täällä (Googlella), olen päättänyt jättää roolini Youtuben johtajana ja aloittaa uuden kappaleen elämässäni, keskittyen perheeseeni, terveyteeni ja henkilökohtaisiin projekteihin, Wojcicki kertoi työntekijöille osoitetussa kirjeessään, joka julkaistiin sittemmin myös Youtuben blogissa.

Wojcicki jättää tehtävänsä myöhemmin tänä vuonna. Youtuben uudeksi toimitusjohtajaksi nousee johtoportaan jäsen Neal Mohan.