Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Metso Outotecin vuosi päättyi tilausten ja liikevaihdon kasvuun, myös kannattavuus pysyi vahvana

Metso Outotecin toimitusjohtaja Pekka Vauramo sanoo tiedotteessa yhtiön viime vuoden päättyneen myönteisesti, sillä yhtiön tilaukset ja liikevaihto kasvoivat. Lisäksi yhtiön kannattavuus on Vauramon mukaan samalla vahvalla tasolla kuin heinä-syyskuussa.

Metso Outotecin liikevaihto kasvoi loka-joulukuussa 1 434 miljoonaan euroon, kun se vuotta aiemmin vastaavana ajankohtana oli 1 278 miljoonaa euroa. Liikevoitto oli loka-joulukuussa 185 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli 130 miljoonaa euroa.

Oikaistu liikevoitto oli vuoden viimeisellä neljänneksellä 212 miljoonaa euroa, ja nousi 30 prosentilla edellisvuodesta. Koko vuonna oikaistu liikevoitto oli 713 miljoonaa euroa, ja vuodesta 2021 se kasvoi 12,9 prosentilla.

– Vuoden 2022 osalta olemme ylpeitä edistyksestämme, joka saavutettiin inflaation ja toimitusketjun rajoitteiden aiheuttamista haastavista markkinaolosuhteista huolimatta. Lisäksi poistuimme Venäjän markkinoilta ja jouduimme aloittamaan venäläisten asiakkaidemme kanssa tekemiemme sopimusten alasajon, Vauramo sanoo tiedotteessa.

Hän lisää, että asiakkaita oli paljon muilla päämarkkinoilla ja yhtiö sai uusia tilauksia. Myös palveluliiketoiminta kehittyi hänen mukaansa vahvasti, ja sen liikevaihto kasvoi 25 prosentilla vuoteen 2021 verrattuna.

Vauramo odottaa, että tämän vuoden ensimmäisellä puoliskolla yhtiön asiakasaktiivisuus pysyy nykyisellä tasolla, koska sähköistymisen ja akkumetallien megatrendit lisäävät kysyntää mineraali- ja metallimarkkinoilla.

– Odotamme myös kivenmurskausmarkkinoiden pitävän hyvin pintansa Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa, hän sanoo.